Onze werkfilosofie

Onze praktijk vind het belangrijk om naast klachten, vooral met de algehele gezondheid te werken van mensen. Ons doel is de optimale potentie te creeeren bij mensen, zodat zij hun leven in goede kwaliteit kunnen leven en de dingen kunnen doen, die men wel doen zonder restricties.

Door het behandelen van functiestoornissen (blokkades) en neurologische afwijkingen, zal er een resultaat zijn op algeheel lichamelijk gebied en dus de gehele gezondheid. Het resultaat geeft lichamelijk klachten waardoor mensen uiteindelijk onze praktijk consulteren. Doordat de zenuwen alle weefsels aansturen in ons lichaam, zullen die door hun herkregen vrijheid, beter hun signalen kunnen doorgeven. Het lichaam functioneert beter, heeft energie over voor andere zaken, en organen zullen beter gaan functioneren. Al met al, zal de algehele gezondheid van mensen verbeteren. De bijwerking: klachten verdwijnen, verbeterde fitheid, meer concentratie, en een betere well-being!

Doordat wij op de gezondheid gericht zijn, zullen wij niet alleen kijken naar lokaal gebied. Alles staat met elkaar verbonden. Onderrug klachten kunnen bijv. hun oorsprong hebben in de nek etc. Problemen in de wervelkolom geven afwijkende signaleren naar de hersenen waardoor er weer afwijkende signalen naar het lichaam gaan. Dit kan lokale of algehele functieproblemen geven.

Omdat slijtage in de eerste fases geen klachten geven, en er niet via lichamelijk onderzoek achter gekomen kan worden, maken wij gebruik van de iDXA scan. Deze laat slijtage en de botkwaliteit zien en eventueel kan het vetpercentage en beenlengte gemeten worden. Dit geeft een duidelijker prognose qua herstel en indien nodig krijgt men advies dan wel verwijzing voor verder onderzoek. 

Naast het behandelen, vinden wij voorlichting heel belangrijk om tot een snel herstel te komen en minder afhankelijk van therapieën te zijn. Wanneer andere therapieën een optie zijn om nog meer verbetering te krijgen, kan er na overleg met de patiënt, doorverwezen worden.

Verder vinden wij het ook belangrijk dat mensen zijn wie ze zijn. Wanneer men met vragen zit, of onzekerheden heeft over de behandeling, willen wij dat graag weten. Dan kunnen we gezamenlijk tot een oplossing komen die voor beide kanten tot voldoening leiden.

Onze werkfilosofie