iDXA body scan tarieven

Voor nieuwe patiënten wordt een basisscan gedaan van de gehele wervelkolom en een osteoporose meting van de lage rug en beide heupen indien er geen beeldmateriaal van de rug is van de laatste 2 jaar. Kosten € 82,50

Voor nieuwe patiënten vanaf 50 jaar vind een osteoporose meting plaats indien geen vorige DEXA metingen gedaan zijn, maar wel beeldmateriaal van de rug aanwezig is, gemaakt in de laatste 2 jaar: Kosten € 55,00

Indien er beeldmateriaal gemaakt is in de laatste 2 jaar, zullen we deze opvragen.

 

Voor alle andere Patiënten en niet- Patiëntenzijn de volgende opties mogelijk:

 

ScanOptie 1:

  • Osteoporose meting van de lage rug en beide heupen
  • Scan van de gehele wervelkolom (2 opnames)

Patiënten met lopende afspraak € 82,50. Mensen zonder lopende afspraak € 137,50 (dit is incl. consult met chiropractor (€ 55,00 ) om uitslagen door te nemen). Bent u doorverwezen, of wilt u geen uitleg, dan kunt u zonder uitleg de scan ondergaan. Het rapport wordt binnen 1 week opgestuurd naar uw doorverwijzer of uzelf.

 

ScanOptie 2:

  • Osteoporose meting van de lage rug
  • Scan van de gehele wervelkolom (2 opnames)
  • Osteoporose scan van beide heupen en gehele lichaam
  • BMI meting

Patiënten met lopende afspraak € 117,50. Mensen zonder lopende afspraak € 172,50 (is incl. consult met chiropractor (€55,-) om uitslagen door te nemen). In verband met de vele info, is uitleg verplicht.

 

ScanOptie 3:

  • osteoporose meting van de lage rug en beide heupen, zoals deze in het ziekenhuis wordt gedaan.
  • Uitslag wordt direct meegegeven

Voor iedereen € 55,00 Uitslag krijgt u gelijk mee.

 

ScanOptie 4:

  • BMI meting
  • Uitslag wordt direct meegegeven

Voor iedereen € 55,00 Uitslag krijgt u gelijk mee.

 

Voor de patiënten die voor de scan komen wordt geadviseerd om kleren zonder metaal aan te trekken (ook in ondergoed). Anders kan worden gevraagd om de desbetreffende kleren uit te trekken. Houd hier dus rekening mee! U hoeft niet in een tunnel te gaan, dus voor mensen met angst in kleine ruimtes, is deze scan uitermate geschikt om te ondergaan.

Definitie 'Patiënten met lopende afspraak': Patiënten die een vervolg afspraak reeds gepland hebben, en waarin de uitslagen dan kunnen worden besproken.

Definitie 'mensen zonder lopende afspraak': Mensen die geen vervolg afspraak hebben staan, en waarbij uitslag van de scan in een consult besproken moet worden.

Vergoeding vanuit de verzekering: een enkele verzekering vergoed de scan. Het chiropractisch consult wordt door de meeste verzekeringen vergoed vanuit het aanvullende alternatieve pakket. Indien u dit zeker wilt weten vraag uw verzekering dan voor uitsluitsel hierover.

 

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk in onze praktijk?

De scan zal plaatsvinden terwijl u uw kleren kunt aanhouden. let wel op dat er geen metalen in uw kleding zit! Na het nemen van de scan zal een andere afspraak gepland worden zodat de chiropractor de bevindingen van de iDXA scan met u kan doornemen. Voor huidige patiënten zal dit gebeuren tijdens de volgende behandeling. Eventuele nazorg en preventie in de vorm van adviezen kunnen worden gegeven. Een print van het beeld kunt u daarna meenemen. Indien u wilt versturen het rapport op een latere datum na. Indien nodig en gewenst nemen wij contact op met uw behandelende huisarts/specialist.

 

Tarieven