DEXA vetpercentage meting

Deze unieke recente ontwikkelde technologie is tevens de gouden standaard om vetpercentage te meten.
Het analyseert de BMI, en meet lokaal de vetpercentages per regio van het lichaam.  U ziet dus ook wat het vetpercentage is in de armen, benen, billen en rondom de buik/torso.

Een hoger percentage rondom de buik, is geassocieerd met hart en vaat ziektes en diabetes type II. Het is dan ook een mooie scan om te zien waar precies uw probleemgebieden liggen.

Wilt u afvallen of gerichter trainen naar vetpercentage, dan is dit ook de beste scan om specifiek te zien, op welk stuk lichaam u uw vetpercentage het meeste omlaag kunt halen.

De vetpercentage meting kan mager, vet en botmassa van elkaar scheiden en meet het werkelijke vet in het lichaam. De iDEXA meet het werkelijke vet en waar het allemaal zit per regio gebied. Verdere splitsing van vet naar subcutaan en visceraal vet is bij deze IDXA scan niet mogelijk daar wij graag de kosten laag willen houden.

De straling is negeerbaar, waardoor het een veilige scan is.

Deze scan kost 40 euro en is toegankelijk voor iedereen. Voor meer tarieven klik hier.


Hoe gaat het onderzoek in zijn werk in onze praktijk?

De scan zal plaatsvinden terwijl u uw kleren kunt aanhouden. Let wel op dat er geen metalen in uw kleding zit! U krijgt gelijk het rapport met de uitslag mee zodat u thuis op uw gemak alle resultaten nog eens na kunt lezen.

Vetpercentage meting DEXA