Voor wie is de iDXA scan bedoeld?

Voor iedereen die ge├»nteresseerd is in zijn gezondheid en natuurlijk voor mensen die tot de risicogroep behoren qua overgewicht. De scan wordt bij ons gebruikt om extra informatie te verschaffen op het gebied van de wervelkolom met betrekking tot slijtage en bepaalde afwijkingen. Tevens biedt het specifieke voordelen voor professionele sporters en mensen die op dieet zijn. De scan geeft niet dezelfde stralingsbelasting als r├Ântgenapparatuur. Het geeft ongeveer dezelfde straling als dat u buiten loopt en is dus negeerbaar. U kunt dus altijd iemand mee naar binnen nemen.

Deze ziekenhuis scan heeft de volgende functies:

  • Osteoporose scan: Deze meet de botdichtheid van het lichaam op een bepaald gebied. Wij merken dat in het ziekenhuis regelmatig niet alles gescand worden. Bij ons wordt de gouden standaard volledig opgevolgd, dus beide heupen en lage rug worden gemeten voor een fractie van de prijs wat u daar moet betalen. Diagnose van osteoporose verhoogt het risico op botbreuken. Op tijd erbij, betekent dat u er nog op tijd wat aan kunt doen zonder dat u daar altijd medicatie voor hoeft te slikken. Wilt u weten of dit voor u belangrijk is, check dit dan via onze osteoporose checklist. Dan weet u dat het voor u belangrijk is om op korte termijn een afspraak te maken. 
  • Scan van de gehele wervelkolom dus van schedel tot stuitje. Hierbij wordt de botkwaliteit bekeken van de wervelkolom, hoeveel slijtage er aanwezig is en of er afwijkingen aanwezig zijn, wat tot terugkerende klachten kunnen leiden. 
  • Vetpercentage meting: geeft de vetdistributie weer door het gehele lichaam, met de bijbehorende vetpercentages per deel van het lichaam. Goed om te weten als u begint met sporten of als u aan het afvallen bent. Dit is de meest betrouwbare meting op het gebied van vetpercentage meting vergeleken met huidplooi metingen, weegschalen en andere methodes. Mensen komen vanuit het gehele land om deze meting te doen.
Voor wie is de scan bedoeld