Wie kan er behandeld worden?

Iedereen kan behandelt worden door de chiropractor. Er zijn geen uitzonderingen.

 

Baby's

Baby’s die net geboren zijn en enkele uren/dagen oud zijn, kunnen al onderzocht en behandeld worden door de chiropractor. Dit kan grotere problemen, zoals buikkrampjes, onrustigheid, voorkeurshouding of hoofdpijn op latere leeftijd voorkomen(zie sectie over baby’s/kinderen). Bij een baby wordt niet ‘gekraakt’, daar een baby nog niet beschikt over volledige gevormde gewrichten. Dit is een fabel. Zachtere technieken zullen hiervoor gebruikt worden. Chiropractie voor baby's is uiterst veilig.

Chiropractor Nancy Schilder heeft haar bijscholing in de baby's gedaan.

 

Volwassenen

Volwassen zijn de grootste doelgroep van onze klanten.

 

Ouderen

Ook ouderen kunnen gewoon behandeld worden. Per persoon wordt er gekeken naar welke techniek het beste bij hem/haar past. Bij oudere mensen worden de zachtere technieken gebruikt, zodat bij mensen met bijv. osteoporose gewoon behandelt kan worden. Onze iDXA osteoporose scan, welke wij standaard uitvoeren bij mensen boven de 50 jaar, geeft duidelijk aan wat de botdichtheid is. Op deze manier kunnen wij op een veilige manier werken, daar niet aan iemand te zien, wat hun botgesteldheid is. Voor meer info over de iDXA klik hier.

 

Zwangeren

Voor zwangere vrouwen is het zeer verstandig om onder behandeling te blijven tijdens de duur van de zwangerschap en de tijd er na. De veranderingen in het lichaam kunnen zorgen voor problemen in de wervelkolom en het bekken. De problemen kunnen een effect hebben op de spanning rondom de baarmoeder, waardoor de baby minder ruimte tot ontwikkeling kan hebben, danwel dat de baby niet in de juist positie kan gaan liggen wat een stuitliggings positie tot gevolg kan hebben.
Bij zwangeren zal de behandeling altijd worden aangepast naar aanleiding van de zwangerschap en het groter worden van de buik. Men hoeft uiteraard niet meer op de buik te leggen als dit niet meer gaat. Er zijn geen problemen om  iemand tot de laatste dag voor de bevalling te behandelen en is absoluut te adviseren om complicaties bij een zwangerschap en bevallingen te verminderen.

 

Stuitligging van de baby

Indien de baby niet draait naar zijn normale positie, dan kan via de een speciale methode, de Webster Breech Technique, geprobeerd worden om de baby om te draaien. Dit is een hele zachte techniek waarbij er geen harde druk wordt uitgeoefend op de baby en de baarmoeder. Dit is totaal anders dan zoals in het ziekenhuis wordt uitgevoerd. De theorie achter deze Webster techniek, is de spanning rondom de baarmoeder te verminderen d.m.v. behandeling aan de rug, billen en ligamenten. Dit is een hele zachte, niet pijnlijke techniek. De aanstaande moeder zal tevens bepaalde oefeningen mee krijgen. Door de verminderde spanning en verandering van ruimte in de baarmoeder geeft dit de baby de gelegenheid om zichzelf juist te gaan positioneren. Dit geeft een normale bevalling op minder kans op complicaties. Heeft u een stuitligging, wacht dan niet tot week 38. De kans dat de baby nog omdraait, is nog wel mogelijk, maar deze wordt steeds kleiner naarmate de zwangerschap op haar einde loopt.

Wie kan er behandeld worden
Wie kan er behandeld worden
Wie kan er behandeld worden