Chiropractische Wellness toekomst

Het niet aanpakken van de connectie tussen de structuren in het lichaam en de zwaartekracht, blijkt kostbaar te zijn. Het huidige gezondheidsmodel in de meeste ontwikkelde landen vergeten bewust of onbewust de belangrijkste component van gezondheid aan te pakken. Zwaartekracht speelt een belangrijke rol bij de menselijke functie en prestatie doordat het de wervelkolom en alle weefsels rondom beïnvloedt. Het menselijk lichaam functioneert op een dusdanig unieke manier dat zwaartekracht daardoor de gezondheid beïnvloedt van mensen. Dit hoor je vaak als astronauten terug op aarde komen. Dat ze een tijd lang moeten revalideren omdat ze niet meer goed kunnen functioneren in een omgeving van zwaartekracht. Hun kracht is weg, maar ook balans en motoriek is verminderd als gevolg van afwezigheid van de zwaartekracht.  Chiropractoren gebruiken unieke en specifieke behandelmethodes om de structuren en biomechanica binnen en rondom de wervelkolom te beïnvloeden. Patiënten behalen buitengewone resultaten als chiropractoren de optimale potentie naar boven halen door de hersenen en het zenuwstelsel op de beste manier te verbinden.

Chiropractie staat bekend om zijn positieve resultaten met rug en nek pijn. Up to date onderzoek laat zien dat ondanks dat chiropractoren bekend staan voor het oplossen van rug en nekklachten, dat de resultaten veel meer allesomvattend zijn dan dat. Een bezoek aan de chiropractor op regelmatige basis, niet alleen bij pijnklachten, produceren directe voordelen in algehele orgaangezondheid, preventie van bot en zenuwdegeneratie, verbeterde mobiliteit en preventie van blessures. Een onderzoek van 2011 heeft alle research bij elkaar gelegd op ons vakgebied, en kwam tot de conclusie dat de grootste voordelen van chiropractie ontstaan over een langere behandelperiode vanwege de grote impact op de hersenen, zenuwen, botten en zachte weefsels zoals spieren welke tijd nodig heeft om te helen.

Herhaalde behandelingen door een chiropractor op lange termijn (met of zonder pijnklachten) optimaliseren de functie van de wervelkolom en zenuwstelsel  en dus gezondheid van het lichaam. Miljoenen mensen over de gehele wereld komen regelmatig voor onderhoud bij hun chiropractor. Onderzoek laat een duidelijke link zien tussen onderhoud bij de chiropractor en de geoptimaliseerde functies in het lichaam. “Wellness” chiropractie zorgt voor een proces om de beste mogelijke functie en gezondheid te behalen en te behouden.

 

Onderzoek laat zien dat ondeugdelijke beweging in de gewrichten van de wervelkolom zorgen voor korte termijn EN lange termijn veranderingen. Als een gewricht zijn bewegingsvrijheid verliest door blokkades, zal slijtage eigenlijk al per direct gaan optreden. Research laat dan ook zien dat steeds meer kinderen en jong volwassenen al slijtage vertonen in de wervelkolom.  Dit is ook onze eigen ervaren van onze scans bij jong volwassenen. Maar er gebeuren daarnaast nog meer dingen. Zenuw degeneratie, neuroplastische veranderingen in de hersenen, neurale en spier atrofie (vermindering van massa), spierverzwakking, gebeuren allemaal na 2 tot 4 weken van een nieuw ontstane blokkade. Dus een geblokkeerde scheve wervel zorgt na 2 weken al voor verzwakking en slijtage in botten, zenuwen en spieren. Deze negatieve reacties gebeuren veelal zonder pijnklachten of symptomen. Reguliere onderhoudsbehandelingen creëren het fundament voor de meest optimale functie en de preventie van degeneratie in je gezondheid.

 

Het begin of vordering in permanente slijtage van het zenuwstelsel en wervelkolom gebeurd met of zonder de aanwezigheid van acute klachten. Het behalen van een oude leeftijd met een goede kwaliteit van leven geeft mensen vaak de inspiratie om pro-actief iets te doen aan hun gezondheid in plaats van te wachten dat er klachten ontstaan, waarbij oplossingen vaak rigoreus zijn zoals operaties en medicatie. Echter zullen deze acties nooit de oorzaak oplossen, en hebben altijd een heftig effect of bijwerking op het lichaam. Daarom adviseren wij dat kinderen en volwassenen daarom regelmatig gecheckt zouden moeten worden op de aanwezigheid van blokkades, nu je weet wat het kan doen met het lichaam en diens gezondheid. Chiropractie op onderhoudsbasis zorgt niet alleen voor de preventie van slijtage van de wervelkolom en zenuwstelsel, maar zorgt dus ook voor optimale hersen- en zenuwstelsel functie en dus een optimale gezondheid. Vooral bij baby’s is een goed functionerend zenuwstelsel de basis voor een goede toekomst met de beste kwaliteit van leven. Chiropractie zorgt voor een kans op optimale gezondheid voor iedereen in deze maatschappij.

Research: Journal of Chiropractic Humanity, dec 2011,  Taylor: A theoretical basis for maintenance spinal manipulative therapy for the chiropractic profession.