Wat doen wij als chiropractor?

Deze maand wil ik wat dieper ingaan op de filosofie van wat wij precies doen als chiropractor. Wij zijn zeer gepassioneerd over de onderwerpen vitale kracht, innerlijke intelligentie en/of de energie die door iedere persoon op deze aardbol stroomt. Ons lichaam is zo complex en zit zo geweldig in elkaar dat we alle acties en reacties die iedere seconde in ons lichaam plaatsvinden voor lief nemen. Echter als je er bij nadenkt, dan is het ongelooflijk wat het lichaam klaar speelt zonder dat wij daarbij hoeven na te denken.

We hebben allemaal een levenskracht en/of energie die door elke cel, orgaan en weefsel in ons lichaam loopt. Deze levenskracht is letterlijk LEVEN. Het we deze energie niet hebben, dan zijn wij overleden. Het is precies datgene dat ons toelaat om onze cellen te regenereren, ons weefsel te helen en onszelf aan te passen aan onze omgeving. De waarheid is echter dat als we niet over deze levenskracht beschikken die door ons lichaam stroomt, onze cellen, weefsels en organen beginnen af te breken, degenereren en beginnen met afsterven wanneer de energiestroom wordt verminderd. De oprichter van chiropractie noemt deze blokkade of verstoring in levenskracht een subluxatie.

Des te langer deze zogeheten blokkade of subluxatie er zit, des te minder LEVEN we hebben en dichterbij de dood we komen. Onze taak als chiropractor is om de continuïteit van deze levenskracht van zowel de hersencellen als weefselcellen van het lichaam te waarborgen. Ook is het onze taak om ervoor te zorgen dat onze patiënten zoveel mogelijk van deze levenskracht en goede gezondheid hebben op ieder moment in hun leven. Hierom vind ik dat iedereen tenminste een keer gecheckt moet worden door een holistische, vitalistische chiropractor.

Voor ons is het dus niet het belangrijkst dat wij op klachten focussen. Wij willen mensen zoveel mogelijk helpen om het maximale uit hun gezondheid te halen. De bijwerking is dat klachten op allerlei vlakken (en niet alleen op het vlak van de rug en nek) verdwijnen danwel verminderen.

Wij zjin ervan overtuigd dat als we allemaal een levenskracht van 100% zouden hebben, onze samenleving een stuk beter af zou zijn. Het zou veel gezonder, gelukkiger en een stuk efficiënter zijn als een grote collectieve groep.

Deze discussie zouden we dagen kunnen voeren en het is voor mij, de schrijver van deze blog, een van de leukste onderwerpen om over te praten. Als je meer wilt weten hierover, aarzel dan niet en vraag het ons. Ben je nog niet bij onze lezing geweest? Bovenstaande wordt hierin uitgebreid uitgelegd! Dus wees welkom en neem iemand mee. Het is gratis!