Tarieven

Volwassenen
Intake en lichamelijk onderzoek €78,00
Vervolg consult €55,00

Kinderen t/m 10 jaar
Intake en lichamelijk onderzoek €66,00
Vervolg consult €45,00

 

Vergoedingen

Je hebt geen verwijsbrief nodig!

Verzekeringen vergelijken? klik dan op onderstaande overzicht. Aan het vergoedingen overzicht kunnen geen rechten worden ontleent. Check daarom altijd je eigen verzekering voor de zekerheid.

Vergoedingen verzekeringen 2018

Daar wij geregistreerd staan bij de beroepsverenigingen SCN (Stichting Chiropractie Nederland) en NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie), worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Het hangt echter van je afgesloten verzekering af, welke vergoeding je krijgt. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, check dan eerst je polis. Wij vallen in de meeste gevallen onder alternatieve geneeswijze. Sommige verzekeringen hebben een eigen ‘potje’ voor chiropractie behandelingen. Bij sommige verzekeringen valt chiropractie onder bewegingstherapie in de rubriek 'fysiotherapie etc. Bij andere verzekeringen komt de vergoeding uit de rubriek 'beweegzorg'. Let er op dat fysio- en manuele therapie, oefentherapie etc. en chiropractie, bij deze verzekering dus uit hetzelfde potje komen.

Eigen risico
Het in 2008 ingevoerde eigen risico geldt alleen voor zorg die onder de dekking van de basisverzekering valt. Chiropractie wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket waardoor hiervoor dus géén eigen risico geldt. Je ontvangt dus direct de vergoeding zoals die in het overzicht vermeld staat. Voor chiropractie heb je een aanvullende verzekering nodig, wil je in aanmerking komen voor vergoeding.

Patiënten in loondienst wordt aangeraden om via de afdeling personeelszaken van hun werkgever te informeren naar de aanwezigheid van een sociaal fonds binnen het bedrijf. Dit fonds kan soms een financiële ondersteuning geven op het consultbedrag dat niet door de verzekering word gedekt.
 

 

Tarieven