iDXA Total Body Scan

Deze unieke recente ontwikkelde technologie is de gouden standaard om de botdichtheid te meten (voor botontkalking). In ziekenhuizen worden de oude DEXA's vervangen voor deze nieuwe technologie. Door de betrouwbare en specifieke metingen is het ondertussen ook de gouden standaard geworden voor het analyseren van het BMI en lokale vetpercentage metingen. Tevens geeft de iDXA precisie-afbeeldingen van de gehele wervelkolom met vergelijkbare radiografische beeldkwaliteit als die van röntgenfoto’s.

Het is op dit moment wereldwijd de nieuwste, meest betrouwbare en gedetailleerde onderzoeksmethode op het gebied van botdichtheid metingen en vetpercentage metingen. De straling is te negeren, waardoor het een veilige scan is.

Welke functies heeft de iDXA Total Bodyscan?

- Dual-energy Vertebral Assessment (DVA): voor precisie-afbeeldingen van de gehele wervelkolom met vergelijkbare radiografische beeldkwaliteit als die van röntgenfoto’s.
- Densitometrie: de gouden standaard om osteoporose te meten; specifiek op lumbaal niveau en heupniveau.
- Body compositie test: de gouden standaard voor het weergeven van het gewicht, de BMI, samenstelling en lokalisatie van vet, spieren en botmassa.*
- Pediatrisch onderzoek: onderzoek naar skelet en chronologische leeftijd.

Scans zijn er al vanaf 40 euro. Voor tarieven klik hier.

 

Wat is het voordeel voor onze patiënten?

De reden voor de aanschaf van deze iDXA total body scan is om onze patiënten een nog betere zorg te kunnen geven. Onze service wordt hierdoor vergroot naar onze patiënten, prognoses kunnen nog beter worden gesteld i.v.m. eventueel geconstateerde afwijkingen, en de veiligheid van de behandeling bij mensen met botontkalking wordt hiermee ook gewaarborgd. Ondanks deze extra service naar onze patiënten toe, is deze iDXA body scan ook beschikbaar voor mensen die geen patiënt zijn.

 

 

iDXA Scan
iDXA Scan