Tarieven

Let op: per 23 november zal de scan verhuizen naar Praktijk Chiropractie Volendam

Van alle nieuwe clienten ouder dan 25 jaar en zonder beeldmateriaal of beeldmateriaal ouder dan twee jaar wordt een basisscan gemaakt (scan 1)

Bij nieuwe clienten vanaf 50 jaar met beeldmateriaal vind een osteoporose meting plaats indien geen vorige DEXA metingen gedaan zijn. (Scan 3)

Indien er beeldmateriaal gemaakt is in de laatste 2 jaar, zullen we deze opvragen.

 

 

Voor de patiënten die voor de scan komen wordt geadviseerd om kleren zonder metaal aan te trekken (ook in ondergoed). Anders kan worden gevraagd om de desbetreffende kleren uit te trekken. Houd hier dus rekening mee! Je hoeft niet in een tunnel te gaan, dus voor mensen met angst in kleine ruimtes, is deze scan uitermate geschikt.

Definitie 'Cliënten met lopende afspraak': Cliënten die een vervolg afspraak reeds gepland hebben, en waarin de uitslagen dan kunnen worden besproken.

Definitie 'Alleen scan en uitleg': Cliënten die geen vervolg afspraak hebben staan, en waarbij uitslag van de scan in een consult besproken moet worden.

Slechts enkele verzekeringen vergoeden de scan. Indien je dit zeker wilt weten vraag dit dan na bij je verzekering.

 

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk in onze praktijk?

De scan zal plaatsvinden terwijl je je kleren kunt aanhouden. let wel op dat er geen metalen in je kleding zit! Na het nemen van de scan zal een andere afspraak ingepland worden zodat de chiropractor de bevindingen van de iDXA scan met je kan doornemen. Voor huidige patiënten zal dit gebeuren tijdens de volgende behandeling. Voor cliënten zonder vervolgbehandeling proberen wij dit aansluitend aan de scan in te plannen. Eventuele nazorg en preventie in de vorm van adviezen kunnen worden gegeven. Een print van het beeld kan je na de uitslag meenemen. Indien nodig en gewenst nemen wij contact op met je behandelende huisarts/specialist.