iDXA Botscan

Een foto zegt meer dan 1000 woorden! Daarom heb je de mogelijkheid om een iDXA body scan* te laten maken. Deze gebruiken we om onze clienten een nog betere zorg te kunnen bieden. Prognoses kunnen beter worden gesteld i.v.m. eventueel geconstateerde afwijkingen en de veiligheid van de behandeling bij mensen met botontkalking wordt hiermee ook gewaarborgd. De iDXA maakt precisie-afbeeldingen van de gehele wervelkolom en is op dit moment wereldwijd de nieuwste, meest betrouwbare en gedetailleerde onderzoeksmethode op dit gebied. 

iDXA Botscan

 

Osteoporose scan + scan van de gehele wervelkolom: 85 Euro

Naast de botdichtheid van de heupen en de lage rug wordt hierbij de botkwaliteit bekeken van de wervelkolom, hoeveel slijtage er aanwezig is en of er afwijkingen aanwezig zijn, wat tot terugkerende klachten kunnen leiden. 

iDXA Botscan

 

Osteoporose scan: 60 Euro

Deze meet de botdichtheid van het lichaam op een bepaald gebied. Wij merken dat in het ziekenhuis niet alles gescand wordt. Bij ons wordt de gouden standaard volledig opgevolgd, dus beide heupen en lage rug worden gemeten. Osteoporose verhoogt het risico op botbreuken. Op tijd erbij zijn, betekent dat je er nog op tijd wat aan kunt doen zonder dat je daar medicatie voor hoeft te slikken.

iDXA Botscan

*De iDXA scan wordt gemaakt bij praktijk chiropractie Volendam.