Wist je dat?


Psychische problemen lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Veel voorkomende klachten zijn bijv. nek- en schouderklachten als gevolg hiervan. We proberen allemaal de wereld op onze schouders te dragen, maar de enige die dat lukte is Atlas.

Mensen die positief denken veel sneller van hun klachten af zijn dan mensen die vaak negatief denken.

Buikslapers meer rugklachten hebben dan rug- en zijslapers. De extreme rotatie van de nek in rust zorgt voor overirritatie van de gewrichten in de nek. Dit zorgt voor pijnklachten in de nek en het hoofd. De extreme holling in rust van de onderrug kan onderrugklachten veroorzaken.

Mensen die regelmatig de chiropractor bezoeken 10 keer zo weinig ziektedagen en compensatiekosten hebben als gevolg van verlies van vitaliteit, dan mensen die dit niet doen.

Mensen die regelmatig de chiropractor bezoeken, over het algemeen een beter immuunsysteem hebben, minder vaak kosten maken in de gezondheidszorg en dus over het algemeen gezonder zijn.

Onze praktijk heeft meegewerkt met een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar nekklachten, in samenwerking met het VU medisch centrum en het EMGO instituut voor geneeskundig onderzoek. Hieruit is gebleken dat nekmanipulatie uitgevoerd door de Chiropractor veilig is.


Veel zorgverzekeraars alleen behandelingen vergoeden wanneer de chiropractor is aangesloten bij de NCA en/of SCN vanwege hun kwalitieitsstandaard.


Chiropractie de 3e meest voorkomende geneeswijze is in de wereld.

Onze praktijk mensen met neurologische klachten kan helpen.

Er in onze voeding veelal niet meer genoeg vitamines en mineralen te vinden zijn. Een goed voedingssupplement is dan ook een goed idee. Dit helpt ook vaak in het herstel van de problemen die wij zien. 

Rokers veel hogere risico’s hebben op hernia’s.

Mensen die hun hele leven gesport hebben, een kleiner risico op osteoporosis hebben.


De bijwerkingen van cholesterolverlagers spierklachten kunnen veroorzaken vanwege het afbreken van spierweefsel.


Omega-3 vetten de kans op hoog cholesterol, en hart- en vaatziekten verkleinen, maar ook de kans op allergiën verkleind. Dit was het resultaat namelijk van een onderzoek bij baby’s, waarbij 1 groep Omega 3's toegediend kregen en de andere groep niets. De groep met de omega-3's vertoonde veel minder allergie dan de groep die niets kreeg.


Mensen die gekookt eten hebben genuttigd, hun witte bloedcel aantallen tijdelijk verhoogd wordt. Dit duidt op een tijdelijke ontstekingsreactie in het lichaam vanwege het eten van gekookt eten. Gekookt eten wil dus niet altijd zeggen "Gezond eten". Eet daarom ook rauwe salades.

Het nuttigen van olijfolie heel gezond is op salades. Olijfolie daarentegen mag niet verhit worden. De verandering van de vorming van de vetten in olijfolie (van cis naar trans) zijn giftig voor het lichaam. Om te koken kunt u daarom het beste met boter bakken. Indien u olie wilt gebruiken kunt u het beste kokosolie of zonnebloemolie gebruiken.

De 3e meest voorkomende reden van overlijden in de USA door het gebruik van medicijnen komt.

De 7e meest voorkomende reden van overlijden in de USA is door fouten van artsen danwel overlijden bij of na operaties (2007).

80-90% van ziektes van het lichaam vanuit de darmen komt. Een goede ontgiftigingskuur kan daarom veel klachten verminderen. 


Melk door het grootste gedeelte van de populatie niet te verdragen is. Een kalf leeft max. 3 tot 6 maanden op gepasteuriseerde melk. Hoe moeten wij dit dan doen?! Het feit dat melk voor sterke botten zorgt, is achterhaald. Bij onderzoek is geconcludeerd dat de landen die de meeste melk drinken, het hoogste percentage van botontkalking (osteoporosis) hebben. Dit is ook logisch, want melk zorgt voor een lage zuurgraad (pH) in het bloed. Om de pH te neutraliseren wordt er eerst Kalium en Natrium uit het lichaam gehaald. Wanneer hier een tekort aan ontstaat, zal er magnesium en calcium uit de botten gehaald worden. Dit leidt weer tot botontkalking! Ook is in de laatste onderzoeken naar voren gekomen dat er verhoogde kans is op prostaatkanker, eierstokkanker en onvruchtbaarheid.

Vlees niet te verteren is voor veel mensen, en dan met name rood vlees. Dit zorgt voor veel overgewicht en het onverteerde vlees dat in de darmen blijft zitten is een goede broedplaats voor allerlei bacteriën/virussen/parasieten/wormen.

 

Wist je dat?
Wist je dat?