ADHD bij Kinderen

In Nederland komt ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) relatief vaak voor bij kinderen. ADHD is een neurobiologische aandoening die zich kenmerkt door aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Het kan ontstaan door een combinatie van genetische, omgevings- en neurologische factoren, waarbij een verstoorde werking van neurotransmitters in de hersenen een rol speelt.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Herken ADHD bij je kind

Als ouder zijnde kun je ADHD bij je kind herkennen aan verschillende symptomen. Deze omvatten onder andere moeite hebben met langdurige aandacht, snel afgeleid zijn, impulsieve beslissingen nemen, constant bewegen en onrustig zijn. Het kan ook invloed hebben op het functioneren op school en in sociale situaties.

De werking van Chiropractie

Chiropractie kan een waardevolle aanvullende benadering zijn om de klachten van ADHD bij kinderen te verminderen. Chiropractie richt zich op het herstellen van de juiste werking van het zenuwstelsel door de wervelkolom en het zenuwstelsel in balans te brengen. Onderzoek heeft aangetoond dat chiropractische behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn.

life chiropractie

Hoe helpt Chiropractie bij kinderen met ADHD?

Specifiek voor kinderen met ADHD kan chiropractie bijdragen aan het verminderen van hyperactiviteit en het verbeteren van de concentratie. Door de wervelkolom en het zenuwstelsel in optimale conditie te brengen, kunnen de hersenen beter communiceren en kunnen symptomen van ADHD verminderd worden. Het is belangrijk op te merken dat chiropractie geen vervanging is voor andere behandelingen, maar eerder een complementaire benadering om uw kind te ondersteunen in het omgaan met ADHD.

Wilt u weten of uw kind baat heeft bij onze zorg? Neem dan contact met ons op en plan een intake gesprek in.

Wil je weten of Chiropractie uw kind kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat uw kind onderzoeken door Mark Ott