Schouder-klachten

Schouderklachten treffen een aanzienlijk aantal mensen in Nederland, en vormen een veelvoorkomend probleem dat de dagelijkse activiteiten en levenskwaliteit van velen kan beïnvloeden.

Deze klachten kunnen ontstaan door diverse oorzaken, zoals overbelasting, verkeerde houding, letsel of zelfs stress. De complexe anatomie van het schoudergewricht maakt het gevoelig voor problemen, waaronder ontstekingen, spier- en peesletsel, en gewrichtsdysfunctie.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Hoe herken je Schouder-klachten?

Schouderklachten herken je aan symptomen zoals pijn bij beweging, beperkte bewegingsvrijheid, stijfheid en soms zelfs uitstralende pijn naar de nek of arm. Dagelijkse taken zoals aankleden, tillen en zelfs typen kunnen bemoeilijkt worden. Langdurige schouderklachten kunnen de levenskwaliteit aanzienlijk negatief beïnvloeden en kunnen wijzen op onderliggende structurele problemen in het zenuwstelsel, de gewrichten, pezen en spieren.

Chiropractie bij Schouderklachten

Chiropractie biedt een holistische benadering om schouderklachten te verminderen en te voorkomen. Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van de lichaamshouding, bewegingsbereik en algehele biomechanica.

Door zorgvuldige aanpassingen en handmatige druktechnieken om de gewrichten in de nek, schouder en wervelkolom voorzichtig te manipuleren en te mobiliseren wordt de communicatie in het zenuwstelsel verbeterd. Zo worden blokkades verminderd en het zelfherstellend vermogen gestimuleerd.

Bovendien bieden ze advies over ergonomie, houdingsoefeningen en revalidatie om herhaling van klachten te voorkomen.

Life chiropractie

Zorgtraject voor Schouderklachten bij Life Chiropractie

Bij Life Chiropractie zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Naast het manueel behandelen van het lichaam en de wervelkolom, zijn advies over ergonomie en zelfzorg door houding en oefeningen een belangrijk onderdeel van een speciaal hiervoor ingericht zorgtraject. Dit traject duurt gemiddeld 6 weken en levert een sterke vermindering op van de klachten, waardoor u snel weer pijnvrij bent en beter kan functioneren.

Wilt u weten of u baat heeft bij onze zorg? Neem dan contact met ons op en plan een intake gesprek in.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott