Wat is chiropractie?

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Chiropractie

De essentie van chiropractie ligt in het vinden en corrigeren van wervel-subluxaties. Subluxaties zijn blokkades in de gewrichten van de wervelkolom die de normale biomechanische en neurologische functies verminderen. Of ze nu symptomatisch zijn of niet, oftewel of je hier nu wel of geen klachten of ongemakken aan ondervindt, als de subluxaties niet worden behandeld, zullen ze leiden tot een afname van de algehele gezondheid en je vitaliteit.

Y-Strap

Een bekende techniek in de chiropractie is de Y-strap.
‘Rugtractie is al honderden jaren een bekende en effectieve therapie in het gezondheids- en wellnessberoep. Het is bewezen dat het een positief effect heeft vanuit een fysiologisch, anatomisch en neurologisch perspectief.

Het doel van de wervelkolom stretching en tractie is het ontspannen van de spieren in de rug, het anatomisch uitlijnen van de wervelkolom en het openen van de tussenwervelschijf (IVF).

De aanpassing van de wervelkolom door manipulatie van de y-as van de wervelkolom is wereldwijd steeds populairder geworden bij zowel chiropractors als osteopaten en fysiotherapeuten.

Y-Strap™ is een decompressiehulpmiddel dat wordt gebruikt om de rug te strekken om de druk van de wervels langs de wervelkolom van boven naar beneden weg te nemen.

Het is geïnspireerd op manuele ruggengraat tractietechnieken in de Y-as om de spanning in de wervels langs de wervelkolom te helpen verminderen.’

Vitalistische chiropractie

Vitalistische chiropractie is een holistische benadering die er vanuit gaat dat het lichaam zichzelf kan helen, vooropgesteld dat het zenuwstelsel optimaal functioneert. Holisme ziet de mens als geheel, waarbij het emotionele, lichamelijk en chemische aspect niet los van elkaar gezien kunnen worden. Een probleem in één aspect, kan problemen geven in een ander aspect. Bijvoorbeeld: emotionele problemen kunnen invloed hebben op je lichamelijke gesteldheid. Wanneer het lichaam vrij is van geestelijke, lichamelijke en chemische (stress)blokkades is een optimaal herstel mogelijk. Indien dit niet het geval is, kan je klachten krijgen.

Niet ziek zijn betekent niet dat je niet ziek bent
Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze voor het hele gezin, die beoefend wordt zonder gebruik van chirurgie, medicijnen of injecties.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott