Chiropractische zorg bij ischias klachten.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Chiropractische zorg bij ischias klachten

De nervus ischiadicus is de langste zenuw van ons lichaam. Deze loopt vanuit de wervelkolom naar de benen. Je kunt je voorstellen dat de zenuw door deze lange route, tegen allerlei structuren aanligt.

Door al deze interacties en aanrakingen, zijn er allerlei plekken waar de zenuw in de verdrukking kan raken. Dit is dan ook de oorzaak van de klachten bij ischias. Doordat de zenuw geïrriteerd raakt door een beknelling of ontsteking, raakt deze verstoord.

Hierdoor kun je pijn krijgen of kun je zelfs last krijgen van tintelingen en uitval in de billen of benen. Wij willen je meer vertellen over onze manier van zorg wanneer je last hebt van ischias.

ischias klachten

Hoe kan een ischias ontstaan?

De klachten ontstaan dus doordat de zenuw in de verdrukking zit. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn. Allereerst zijn er mechanische oorzaken. Hiermee bedoelen we een afwijkende stand van bijvoorbeeld een wervel. Dit kan als gevolg hebben dat de ischias op die plaats bekneld raakt.

Ook kan het zijn dat er spieren verkrampt zijn op een plek waar deze dicht bij de ischias zenuw liggen. Dit kan zorgen voor zwelling en dus minder plek voor de zenuw.

Hierdoor zijn bekende veroorzakers van ischias zaken als te zware belasting of juist inactiviteit. Hierdoor kunnen structuren verkrampen of minder mobiel worden, wat invloed kan hebben op de omliggende structuren zoals de zenuwen.

Tot slot kunnen ook intoxicaties of subluxaties de oorzaak zijn van de klachten. Het lichaam kan reageren op intoxicaties of op subluxaties, deze reactie kan invloed hebben op zenuwen die in dat gebied lopen. Denk bijvoorbeeld aan een verkramping van spieren of een verhoogde activiteit van een orgaan.

Waaraan kun je merken dat je last hebt van ischias klachten?

De klachten ontstaan dus doordat de zenuw bekneld zit. Pijnklachten staan vaak op de voorgrond. Deze bestaan vooral uit een zeurende tot soms stekende pijn, die uitstraalt langs het verloop van de nervus ischiadicus in één been of bil.

De pijn kan ook branderig van aard zijn en sterk variëren in intensiteit. De pijnscheuten kunnen er zelfs voor zorgen dat het lastig is om rechtop te gaan staan. Naast de pijn is het ook mogelijk dat je spierzwakte ervaart of een doof gevoel of tintelingen in been, voet of tenen.

Je kunt last hebben van spierkramp in je bil of been die af en toe optreedt en mogelijk heb je verminderde reflexen in knieën en enkels. De klachten worden met name ervaren aan de achterzijde van de benen, omdat dit de regio is waar de zenuw loopt.

Wat kunnen wij doen bij klachten door een ischias?

Wij gaan allereerst op zoek naar de oorzaak van de klachten. Dus wat zorgt ervoor dat zenuw bekneld zit? Want die oorzaak is hetgeen waar wij onze behandeling op richten.

Wij kunnen bijvoorbeeld de wervels manipuleren om deze te mobiliseren. Doordat de wervels beweeglijker worden, komt er meer ruimte voor de zenuwen die daar lopen.
Door een goede houding en juiste manier van bewegen, neemt de overbelasting van bijvoorbeeld spieren af. Dit zorgt voor minder druk op structuren die naast de spieren liggen.

Het is mogelijk dat er verstoringen zijn door een intoxicatie of door een subluxatie. Dit kan allerlei gevolgen hebben voor je lichaam. Sommige van die gevolgen kunnen weer invloed hebben op je zenuwen zoals de nervus ischiadicus.

Door intoxicaties of subluxaties te verzorgen, wordt in die gevallen de oorzaak van de verstoring weggenomen.
We hebben de legio opties, het is geheel afhankelijk van jouw specifieke situatie welke opties wij bij jou toepassen.

Life chiropractie wil je helpen bij ischias klachten

Onze praktijk biedt alles wat u van ervaren en hoogopgeleide chiropractoren mag verwachten. Wij bieden dus zorg op basis van de kracht van je lichaam. Dat betekent dat wij je niet genezen, wij zorgen er voor dat jouw lichaam in de juiste omstandigheden verkeert om zelf te kunnen herstellen.

Dit doen wij op basis van een stevige universitaire opleiding en heel veel jaren van ervaring. Wij willen je graag helpen aan een goede gezondheid. Op het moment dat je ons belt of een bericht stuurt, kunnen we je precies uitleggen wat je bij ons kunt verwachten.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott