Hoe kan een chiropractor helpen bij tintelingen in je armen of handen?

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Een tintelend gevoel in de handen of vingers, wijst bijna altijd op een probleem met het zenuwstelsel. Er kan een beknelling of andere verstoring aan de klachten ten grondslag liggen.

Ons zenuwstelsel is een complex netwerk van cellen en verbindingen, waardoor voortdurend informatie heen en weer gaat. Iedere beweging wordt via het zenuwstelsel geïnitieerd en ieder zintuig geeft informatie door via het zenuwstelsel.

Problemen met dit zenuwstelsel kunnen dan ook heel vervelend zijn. Er zijn diverse aandoeningen die te maken hebben met een verminderde werking van het zenuwstelsel.

Een van die klachten is het hebben van tintelende handen. Dit is een veelvoorkomende klacht, waar we met regelmaat mensen mee in onze praktijk ontvangen.

Tintelingen

Door onze zenuwen worden allerlei signalen door ons lichaam verstuurd

Je kunt ons zenuwstelsel zien als een netwerk van stroomdraden. Wanneer er een stroompje door de draad loopt dan gaat er een lamp branden of een apparaat springt aan.

Wanneer ons zenuwstelsel een signaal doorgeeft, dan gaat dit ook (deels) via elektrische lading. Er lopen dus letterlijk kleine stroomstootjes door ons lichaam om signalen door te geven.

Hiermee wordt informatie verstuurd naar onze spieren, zodat we kunnen bewegen. De zenuwen die naar de bovenarm lopen, kunnen ervoor zorgen dat we onze arm buigen. Naast het aansturen van onze bewegingen, is het zenuwstelsel ook verantwoordelijk voor het vervoeren van informatie van onze zintuigen.

Zintuiglijke informatie en ons zenuwstelsel

Wanneer iets zien of proeven, dan wordt dit via zenuwen naar onze hersenen verstuurd. Hetzelfde geldt voor onze tastzin. Op het moment dat wij iets voelen, dan gaat er een signaal naar onze hersenen zodat we ons hiervan bewust worden.

Dit geldt zowel voor het voelen van temperatuur, onze smaak en het voelen van pijn. Wanneer een pijnreceptor een sterk pijnsignaal verstuurt, dan wordt dit via zenuwen naar ons brein vervoerd.

Op het moment dat dit complexe systeem goed werkt, dan is het een prachtig systeem. Op het moment dat dit systeem verstoord raakt, dan kan het de oorzaak van allerlei klachten zijn. Zoals bijvoorbeeld het ervaren van tintelingen of een doof gevoel.

Waarom kun je tintelende handen krijgen door een probleem met het zenuwstelsel?

Wanneer een zenuw ongestoord een signaal kan overbrengen, dan is dit signaal goed te begrijpen voor ons brein. Op het moment dat een zenuw verstoord raakt, dan kan dit signaal vervormen.

Er komt dan wel een signaal aan in ons brein, maar dit signaal is niet eenduidig of niet helder. Het brein krijgt dus afwijkende informatie van het deel van ons lichaam waar deze zenuw vandaan komt.

Wanneer een zenuw vanuit onze handen of vingers komt, dan komt er dus een vervormd signaal van onze hand naar ons brein. Dit kan bijvoorbeeld komen door een zenuwbeknelling, waardoor het geïrriteerd raakt.

Het vervormde signaal wordt door het brein geïnterpreteerd als een doof, pijnlijk of tintelend gevoel. Hoewel er dus niets mis is met je handen, voelen je handen wel doof of tintelend. Want ons brein krijgt het signaal dat er iets aan de hand is doordat de zenuwen verstoord zijn.

De oplossing voor deze klacht ligt dan ook in het verhelpen van de zenuwblokkade.

Onze chiropractische zorg bij tintelende handen

We starten altijd met een grondig lichamelijk onderzoek. Want we willen weten op welke manier de zenuwen verstoord zijn. Is er een directe oorzaak zoals een blokkade door bijvoorbeeld een wervel die uit balans staat, door een spierverkramping of een indirecte oorzaak zoals een intoxicatie.

Wanneer we de oorzaak gevonden hebben, dan kunnen we deze behandelen. Dit kan betekenen dat wij je wervels in balans brengen of dat wij een verstoord systeem bijsturen.

Wij kunnen dus in dit artikel niet zomaar zeggen hoe we je behandelen, want dit hangt volledig af van de bevindingen tijdens het chiropractisch onderzoek.

Kom naar Life Chiropractie wanneer je echte resultaten wilt bij tintelende handen

Mensen die nog nooit last hebben gehad van een altijd terugkerend doof of tintelend gevoel weten niet hoe vervelend deze klacht kan zijn. Wij wel, want wij zien dagelijks mensen in onze praktijk met dergelijke klachten.

We hebben dan ook veel ervaring met de behandeling en we zijn trots op de prachtige resultaten. Om te weten te komen wat wij voor je kunnen doen, kun je het beste met ons bellen of een bericht sturen. Wij leggen je dan precies uit op welke manier je bij ons onder behandeling kunt komen en wat onze manier van werken is.

We zien je graag in onze praktijk!

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott