Hulp van de chiropractor bij een beknelde zenuw in de rug.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Hulp van de chiropractor bij een beknelde zenuw in de rug

Hoewel steeds meer mensen weten en ervaren dat een goede chiropractor bij allerlei klachten zorg kan bieden. Zijn rugklachten nog steeds de eerste associatie bij veel mensen wanneer ze aan een chiropractor denken.

Dat is niet verwonderlijk, want de rug is het centrum van ons lichaam. Door de rug loopt het ruggenmerg, dat een verlengde is van onze hersenen. Rondom de wervels lopen allerlei zenuwen, die ons centrale zenuwstelsel met ons lichaam verbinden.

Deze zenuwen zijn dus essentieel voor ons werken, leven en doen. Helaas kunnen ze ook klachten geven. Want wanneer een van de zenuwen rondom de rug bekneld raakt, dan kun je pijn, uitvalsverschijnselen of andere nare klachten ervaren.

Wij vertellen je graag meer over hoe wij je hierbij willen helpen.

Chiropractor rug

Wat is er precies aan de hand bij een beknelde zenuw in de rug?

De rug wordt gevormd door onze wervels, die samen een groot gewricht vormen. Daarnaast zijn er allerlei ligamenten (banden), spieren en kraakbeen die samen met de wervels het functioneren van onze rug verzorgen. Daarnaast lopen er ook bloedvaten en zenuwen tussen alle hierboven genoemde structuren door.

De rug is dus een complexe eenheid van allerlei verschillende structuren. Hierdoor is de rug sterk, flexibel en bestand tegen langdurige belasting. Toch kunnen er binnen de rug ook zaken beschadigen.

Een bekende klacht over de rug is die van een beknelde of beklemde zenuw. Doordat er zoveel zenuwen door, langs en tussen de wervels door lopen, zijn er allerlei plekken waar deze bekneld kunnen raken.

Bij een beknelling heeft de zenuw onvoldoende ruimte, doordat een andere structuur op de zenuw drukt. Het gevolg hiervan is dat de zenuw verstoort kan raken.

Waarom geeft een beknelde zenuw zoveel klachten?

Onze zenuwen zorgen voor de overdracht van informatie tussen ons lichaam en onze hersenen. Hiervoor worden verschillende methoden gebruikt. Op sommige plekken vindt er informatieoverdracht via signaalstoffen (neurotransmitters), op andere plaatsen gaat die via elektrische lading (actie potentiaal).

Wanneer een zenuw verdrukt is, dan wordt de signaaloverdracht verstoord. De signalen komen niet meer zuiver door, waardoor de boodschap vertekend raakt. Die vertekende boodschap is de oorzaak van allerlei uiteenlopende klachten.

Want denk je eens in hoe een gesprek verloopt wanneer je iemand niet verstaat. Je begrijpt elkaar voortdurend verkeerd en het is lastig om informatie uit te wisselen.

Dit gebeurt ook bij een beknelde zenuw. De informatie die de zenuw door hoort te geven, wordt vertekend. Omdat zenuwen een belangrijke rol spelen bij het doorgeven van een pijnsignaal, is dit pijnsignaal dan ook vaak vertekend. Het gevolg is de kenmerkende pijn van een beknelde zenuw.

Je kunt pijn voelen, een doof gevoel hebben, tintelingen voelen of zelfs uitvalsverschijnselen hebben. Dit komt niet doordat je hand, arm of benen een probleem hebben. Dit komt doordat de zenuw die loopt tussen je hand, arm of been en je hersenen, een probleem heeft.

Het is dan ook belangrijk om de beknelling zo snel mogelijk op te heffen.

Hoe kan een chiropractor je helpen bij een beknelde zenuw?

Wij kunnen hier niet zomaar even zeggen wat voor jou precies de oplossing is. Daarvoor moeten we immers eerst precies weten wat er bij jou aan de hand is. Wij kunnen je wel uitleggen op welke manier wij deze klacht binnen onze praktijk aanpakken.

Wij starten altijd met een grondig lichamelijk onderzoek. Vaak vullen we dit aan met chiropractische scans. Hierdoor krijgen we een goed beeld van de oorzaak van de klachten. We willen weten waarom er een verhoogde druk op een zenuw is.

Dit kan komen door een afwijkende stand van de wervels, door een intoxicatie, door een verkeerde manier van bewegen, door verkrampte spieren, door spierzwakte, door compensatiemechanismen of door nog weer andere oorzaken.

Het is onze taak om precies uit te vinden wat de oorzaak is, dan kunnen wij vervolgens hierop onze behandeling ook richten. Onze behandeling is dus altijd maatwerk.

Wanneer er sprake is van een verstoorde stand (balans) van de wervels, dan proberen wij deze te verzorgen. Heb je meer last van een verkramping, dan richten we daar onze zorg op.

Chiropractische zorg is dus flexibel en altijd gericht op de oorzaak van jouw klachten.

Life chiropractie Purmerend bij klachten door een beknelde zenuw in de rug

Je hebt kunnen lezen dat wij niet werken met een “one size fits all” aanpak. Ieder traject is bij ons maatwerk en is altijd volledig op jouw situatie afgestemd.

Dit zorgt voor prachtige resultaten, iedere dag weer!

Wij willen ook graag jou helpen, hiervoor hoef je alleen maar contact met ons op te nemen.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott