Kinderen en problemen met de motoriek

Motorische problemen bij kinderen, ook wel bekend als motorische ontwikkelingsstoornissen, kunnen zich op verschillende manieren uiten. Denk aan onhandige bewegingen en moeilijkheden bij het vasthouden van een pen tot problemen met balans en coördinatie tijdens het spelen of sporten.

Deze problemen kunnen ontstaan als gevolg van verschillende factoren, zoals aangeboren aandoeningen, neurologische aandoeningen, letsel aan de zenuwen of spieren, of zelfs door een vertraagde motorische ontwikkeling.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Herken motorische problemen bij je kind

Als ouder kun je de tekenen van motorische problemen bij je kind opmerken. Let bij jonge kinderen op vertraagde mijlpalen in de motorische ontwikkeling, zoals laat gaan zitten, kruipen of lopen. Oudere kinderen kunnen moeite hebben met het vasthouden van bestek, knopen dichtmaken of hun veters strikken. Ze kunnen ook onhandig zijn bij het uitvoeren van fysieke activiteiten, zoals fietsen, rennen of hinkelen. Als je merkt dat je kind vaak struikelt, valt of moeite heeft om de juiste bewegingen te maken, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen.

De werking van Chiropractie

Chiropractie kan een waardevolle benadering zijn om kinderen met motorische problemen te helpen. Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het beoordelen van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Door middel van zachte en veilige aanpassingen kunnen chiropractoren de algehele bewegingsvrijheid verbeteren en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam optimaliseren. Dit kan helpen bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de coördinatie en het bevorderen van een gezonde motorische ontwikkeling.

life chiropractie

Chiropractie als behandeling voor motorische problemen

Het is belangrijk om te begrijpen dat chiropractie een aanvullende benadering is om het lichaam te ondersteunen bij het herstellen van een optimale functie. Een multidisciplinaire aanpak, waarbij samenwerking plaatsvindt tussen ouders, zorgverleners en andere specialisten, kan het meest effectief zijn bij het aanpakken van de unieke behoeften van elk kind met motorische problemen.

Wilt u weten of uw kind baat heeft bij onze zorg? Neem dan contact met ons op en plan een intake gesprek in.

Wil je weten of Chiropractie voor uw kind kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat uw kind onderzoeken door Mark Ott