Onze zorg bij chronische nekklachten.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Onze zorg bij chronische nekklachten

Wij zien in onze praktijk veel mensen met nekklachten. Dit zijn af en toe mensen die opeens hun nek verrekken of blesseren. Maar in verreweg de meeste gevallen zijn dit mensen die al langere tijd last hebben van hun nek. De pijn is soms wel een tijdje weg, maar komt na verloop van tijd steeds maar weer terug.

Deze langdurige of chronische nekklachten vragen een andere vorm van zorg dan de acute nekklachten. Er is namelijk iets dat structureel veranderd moet worden.

Wij starten dan ook met een goed onderzoek, zodat we je daarna gericht kunnen helpen.

Zorg bij nekklachten

Waarom komen nekklachten zoveel voor?

In Nederland hebben miljoenen mensen last van hun nek. Als we daarover nadenken is dat best vreemd. Het klinkt niet logisch dat ons lichaam een fout of kwetsbaarheid heeft, het is immers “ontworpen” voor ons.

Nekklachten waren vroeger dan ook helemaal niet zo veel voorkomend. Ook in het dierenrijk komen nekklachten niet veel voor. Dit vertelt ons dat er veranderingen zijn, die ervoor zorgen dat er “opeens” nekklachten zijn ontstaan.

Die verandering is met name onze manier van leven en de manier waarop wij interactie hebben met onze omgeving. Het zijn dus ons gedrag en onze leefstijl die de klachten in eerste instantie veroorzaken.

Na verloop van tijd kunnen er echter beschadigingen of verstoringen ontstaan, die ook invloed op de klachten hebben. Op dit moment is een eenvoudige aanpassing niet meer voldoende.

De nekklachten blijven op dat moment terugkomen, omdat de oorzaak van de klachten aanwezig blijft.

De nek is sterk en flexibel, maar tegelijk ook kwetsbaar

Je hebt vast weleens geprobeerd een schep, een stok of iets anders te balanceren. Op het moment dat aan beide zijden een even zwaar deel uitsteekt. Dan hoef je bijna niet te corrigeren en blijft het object gewoon liggen. Wanneer de ene kant zwaarder is, dan moet je tegendruk geven om de balans te bewaren.

Op dezelfde manier is onze nek bezig het hoofd te balanceren. Wanneer het hoofd recht boven ons lichaam staat, dan wordt de nek weinig belast. Op het moment dat het hoofd niet recht boven ons lichaam staat, dan is de nek voortdurend aan het corrigeren, wat een flinke belasting met zich meebrengt.

Wanneer we ons beseffen dat ons hoofd net zo zwaar is als een bowlingbal, dan is het logisch dat de nek op sommige momenten erg zwaar belast wordt. Het goede nieuws is dat de nek flink wat belasting aankan.

Wanneer deze echter steeds dezelfde delen van de nek overbelast, dan kunnen er klachten ontstaan. Onze moderne manier van leven zorgt precies voor dit effect: een onevenwichtige belasting van de nek. Met alle gevolgen van dien.

Chronische nekklachten en de zorg van een chiropractor

Op het moment dat wij je onderzoeken, dan kijken we niet alleen naar het gebruik van de nek. We kijken ook naar de anatomie en naar interacties met andere structuren.

Want wanneer het hoofd door weinig beweging, veel computerwerk, een gebogen houding etc. voor veel belasting van de nek zorgt, dan kunnen er compensaties optreden. Hierdoor wordt de belasting tijdelijk opgevangen. Op de lange termijn werken deze compensaties juist contraproductief.

Wij onderzoeken dus niet alleen de initiële klacht, maar ook de interactie met de rest van het lichaam. Vaak vinden wij hierdoor niet alleen een verstoorde balans, maar ook allerlei andere afwijkingen die sterk met de klacht samenhangen.

Dit is dan ook het punt waarop chiropractie zich van veel andere vormen van zorg onderscheidt. Wij hebben aandacht voor al die samenhangende factoren (die soms heel verrassend kunnen zijn!) zodat wij werken aan jouw duurzame herstel.

Onze therapie is gericht op jouw gehele gezondheid, niet alleen op het stukje van je lichaam dat klachten geeft.

Life chiropractie wil jou helpen bij nekklachten

Wij geloven in totale gezondheid, dus niet in afzonderlijke delen die weinig invloed op elkaar hebben. De enige manier om duurzaam gezond te worden, is door alle betrokken factoren aan te pakken.

Daarom is onze zorg niet alleen op de nek gericht, maar ook op al die andere delen van jouw lichaam die invloed hebben op je nek of die door je nek beïnvloed kunnen worden.
Ben je benieuwd of dit ook voor jou werkt?

Kijk eens naar de reviews die mensen bij ons achterlaten, dat is een goede indicatie van hoe krachtig chiropractische zorg kan zijn.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott