Onze zorg bij een beknelde zenuw in de nek.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Onze zorg bij een beknelde zenuw in de nek

Nekklachten zijn niet zeldzaam, sterker nog, deze komen heel veel voor. In Nederland zijn er jaarlijks meer dan een miljoen mensen die last van hun nek hebben. Wanneer we hier goed over nadenken, dan zijn dit bizarre cijfers. Want hoe kunnen zoveel mensen last hebben van hun nek?

Het antwoord ligt in de belasting die onze nek te verduren heeft. Door deze belasting kunnen er diverse problemen in de nek ontstaan. Eén van de meest voorkomende hiervan is de beknelde zenuw in de nek.

Wanneer je last hebt van een zenuwbeknelling in de nek, dan kun je hier ernstige klachten door hebben. Helaas gaan deze in de meeste gevallen niet zomaar over. Wij vertellen je graag hoe wij je hier wel bij kunnen helpen.

beknelde zenuw nek

Waarom raakt een zenuw juist in de nek zo vaak bekneld?

Onze nek draagt ons hoofd en zorgt ervoor dat wij alle kanten op kunnen kijken. Om dit te kunnen doen, is de nek zowel krachtig als flexibel. Ons hoofd weegt vele kilo’s en wisselt voortdurend van stand en positie.

Om dit te kunnen doen, bestaat de nek uit slanke en hierdoor beweeglijke wervels. Deze worden door kraakbeen en sterke spieren omgeven, om zo ook stevigheid te genereren. De wervels krijgen veel te verduren en behoren in allerlei standen een grote hoeveelheid belasting aan te kunnen.

Wanneer we heel veel, of juist heel weinig bewegen, wordt onze nek steeds op een andere manier belast. Dit heeft gevolgen voor allerlei structuren in de nek. De zenuwen kunnen hierdoor in de beknelling komen, waardoor er klachten kunnen ontstaan.

Een duurzame oplossing bestaat dan ook uit het ontlasten van de nek, waardoor de zenuwen voldoende ruimte hebben. Dit is exact waar een kundige chiropractor in gespecialiseerd is.

De balans van de nek en de relatie tot de beknelde zenuwen

Wanneer de nek in de juiste stand staat, dan wordt alle druk evenredig verdeeld. De sterkte delen vangen op die manier de meeste belasting op. Denk hierbij aan een stevige pilaar die rechtop onder een afdak staat. 

Wanneer de stand van de wervels afwijkt, dan komt de zwaarste belasting niet terecht bij die delen van de nek die hier het beste tegen bestand zijn. Wanneer het dak wordt gestut door een pilaar die scheef staat, dan is de kans op scheuren en verzakkingen groot.

Wervels die te zwaar worden belast, vangen deze belasting niet goed op. Hierdoor krijgen structuren rondom de wervels op hun beurt extra belasting te verwerken, zonder dat ze hier goed tegen bestand zijn. Dit kan op allerlei manieren resulteren in klachten, een beknelde zenuw is hiervan een duidelijk voorbeeld. 

Om dit duurzaam te herstellen is er dus een blijvende verandering nodig, waardoor de belasting beter wordt verdeeld en kwetsbare structuren voldoende bescherming hebben.

Chiropractische zorg bij een beknelde zenuw in de nek

We gaan aan de slag om ervoor te zorgen dat de belasting en de belastbaarheid met elkaar in evenwicht zijn. Dit kan door de belastbaarheid te verhogen. Bijvoorbeeld door een goede stand van de nek of door specifieke versterkende oefeningen.

Daarnaast kunnen we de belasting verlagen. Dit kan door de druk beter te verdelen, compensaties te verhelpen, op een andere manier (of meer) te bewegen of door de algehele gezondheid te verbeteren. In veel gevallen zijn manipulaties (kraken) onderdeel van deze behandeling, omdat hiermee de beweeglijkheid van wervels wordt bevorderd. 

We hebben legio mogelijkheden, deze zijn volledig afhankelijk van jouw situatie. Daarom is onze therapie bij uitstek maatwerk, want jouw situatie bepaalt wat onze therapie. 

Kom naar Life Chiropractie bij nekklachten

Onze praktijk heeft een goede reputatie, waar wij trots op zijn. We helpen je dan ook graag wanneer je nekklachten hebt. Je kunt ons bellen of een bericht sturen, dan vertellen wij je alles wat je wilt weten.

Tot snel!

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott