Privacy policy Life Chiropractie B.V.

maart 2018

Deze Privacy Policy geldt voor alle bezoekers van de websites van Life Chiropractie B.V. of aan haar gelieerde ondernemingen, dochterondernemingen en combinaties.

Uw privacy is voor Life Chiropractie B.V. van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Life Chiropractie B.V. allemaal doen met informatie die we over u te weten komen.

Als u vragen hebt, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met Life Chiropractie B.V.

Functionaris gegevensbescherming

Dhr. M.W. Ott

Gebruik van persoonsgegevens
Bij het gebruiken van onze dienst krijgen wij de volgende informatie over u:

  • Uw naam en adres
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • Emailadres
  • Geboortedatum
  • Geslacht

Bjizondere en/of gevoelige persoonsgegevens:

Gezondheidsgegevens

Burgerservicenummer (BSN)

Zorgverzekeringsnummer

De wet noemt dit “persoonsgegevens” en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit leest u hieronder.

Wij geven uw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de dienst/behandeling of als de wet zegt dat dit moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Het bewaren van persoonsgegevens
We bewaren deze informatie zo lang als u cliënt bij ons bent, en zes maanden daarna. Dit is nodig voor onze bedrijfsvoering en om klachten af te kunnen handelen. Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. Wij moeten bijvoorbeeld bewijs van uw aankoop en uw factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

U kunt uw informatie aanpassen wanneer u dat wilt door contact met ons op te nemen.

Wij willen u graag één keer per maand op de hoogte houden van praktijknieuws en daarbij horende acties/aanbiedingen. Dit doen wij per mail en sociale media. U kunt hier op ieder moment bezwaar tegen maken of de afmeldoptie onderaan de nieuwsbrief gebruiken. Wij sturen u alleen de nieuwsbrief toe als u hier zelf toestemming voor heeft gegeven.

Contactformulier en Nieuwsbrief
Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet u bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Ook kunt U zich abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin leest u nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via uw account kunt u dit ook doorgeven.
Uw e-mailadres wordt alleen met uw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Online afspraak maken

U kunt onze online agenda gebruiken om afspraken te maken, te verzetten of te cancelen. De gegevens worden versleuteld verstuurd en verwijderd zodra wij deze hebben verwerkt. Dit gebeurd binnen enkele dagen.

Advertenties
Onze dienst vertoont algemene advertenties. Wij kijken of mensen deze leuk vinden, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar leuke of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven uw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor onze dienst/behandeling of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Wij werken met bepaalde instanties samen. Deze partners kunnen dus uw persoonsgegevens krijgen. Dit is nodig om u de beste zorg te kunnen bieden. Denk hierbij aan zorginstellingen zoals bijvoorbeeld: de huisarts, radioloog of zorgverzekering.
Wij vragen dan altijd eerst uw toestemming voordat zij uw gegevens krijgen.

Facebook, Google+, LinkedIn en Instagram
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook, Google+, LinkedIn en Istagram. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Google+, LinkedIn en Instagram zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook, Google+, LinkedIn en Instagram opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook, Google, LinkedIn en Instagram stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Wilt u meer weten omtrent wat Facebook, Google+,  LinkedIn en Instagram doen met uw persoonsgegevens en welke zij met deze code verwerken, leest u dan de privacyverklaring van Facebook, Google+, LinkedIn en Instagram (welke regelmatig kunnen wijzigen).

Cookies
Onze dienst gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt.

Wanneer u onze dienst voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als u daarna onze dienst verder gebruikt, nemen wij aan dat u geen bezwaar hebt tegen de cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze dienst werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze dienst gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

Wij laten de informatie die Google verzamelt zo veel mogelijk anonimiseren. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord

Life Chiropractie B.V. maakt gebruik van het computersysteem: Practicehub. Waar cliënt gegevens, alles met betrekking op de gezondheid van de client en het maken van de nota;s voor de zorgverzekeraar in worden verwerkt. Dit programma is beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Op deze manier wordt er op een veilige manier omgegaan met de persoonlijke informatie van onze cliënten en kunnen vergoedingen op een juiste manier worden verwerkt door de zorgverzekeraar.

De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem

Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer  u uw persoonsgegevens invoert

Wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens

Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Indien nodig is legitimatie verplicht zodat wij zeker weten dat we de persoonsgegevens van de juiste persoon aanpassen/verwijderen

Klacht indienen
Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen
Voor vragen over deze Privacy Policy kunt u contact opnemen met Life Chiropractie B.V. Onderstaand treft u onze contactgegevens.

Contactgegevens
Life Chiropractie B.V.
Waterlandlaan 82
1441 MR Purmerend
info@lifechiropractie.nl
0299 - 451150

Life Chiropractie B.V.– maart 2018