Wat is een subluxatie (en hoe kan een chiropractor helpen)?.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Je hoort chiropractoren vaak spreken over subluxaties. Onze therapie is dan ook (deels) gericht op het verhelpen van die subluxaties. Want subluxaties spelen een belangrijke rol binnen onze gezondheid (en gezondheidsklachten!)

Toch is niet voor iedereen duidelijk wat een subluxatie is. Daarom willen we in dit artikel uitleggen wat we bedoelen met een subluxatie en waarom deze zo belangrijk zijn voor jouw gezondheid.

Omdat er veel onduidelijkheid en zelfs misperceptie is, starten we met de basis. Waarna we meer uitleggen over de voordelen voor jouw gezondheid, via het verzorgen van subluxaties.

Zorg bij nekklachten

Onze wervelkolom geeft bescherming aan een groot aantal zenuwen

Onze wervelkolom is een essentieel onderdeel van ons lichaam. Het is niet alleen de basis waar ons hoofd op rust en waar onze ledematen mee zijn verbonden. Het is ook de bescherming voor een groot deel van ons zenuwstelsel.

Door de wervelkolom loopt het ruggenmerg. Tussen de wervels door treden er zenuwen uit, die zorgen voor beweging en sensatie. Zenuwen die hoog in de wervelkolom lopen zorgen voor bijvoorbeeld gevoel in onze vingers of het bewegen van onze arm. Lager uittredende zenuwen zorgen voor controle over onze blaas of het vermogen om te kunnen lopen.

De wervels zorgen voor voldoende ruimte voor de zenuwen en schermen de zenuwen af voor druk en beklemming. Bij een subluxatie is er een probleem met deze functie van de wervels. Want waar in een gezonde situatie de zenuwen goed worden beschermd, daar raken de zenuwen in de verdrukking bij een subluxatie.

Een subluxatie is een probleem van de wervelkolom

Een subluxatie is dus een verminderde bescherming van een zenuw bij één van de wervels, waardoor de zenuw aangetast raakt. Omdat er tientallen (44) zenuwen ons ruggenmerg verlaten, kunnen er allerlei subluxaties optreden. Op al die plaatsen kunnen de zenuwen in de verdrukking komen.

Dit komt bijvoorbeeld doordat een wervel niet in de juiste stand staat of doordat er te veel druk van buiten op de regio staat. Het gevolg hiervan is dat de zenuw te weinig ruimte heeft, waardoor deze verstoord raakt.

Een subtiele verstoring kan al een flink effect hebben. Wanneer je je vinger tegen een straal water houdt, dan buigt deze hele straal makkelijk af. Ook een stroomdraad geeft direct een schok wanneer je deze heel lichtjes aanraakt.

Een lichte verstoring door een kleine disbalans, kan dus al voor een flinke verstoring van de werking van zenuwen zorgen.

Het effect van subluxaties op je gezondheid

Onze zenuwen zorgen voor de aansturing van ons lichaam. Dat betekent dat zenuwen niet alleen zorgen voor beweging, maar ook voor het schoonmaken van ons bloed via de lever.

Of het verteren van ons voedsel door darmen. Want ook onze organen worden door zenuwen aangestuurd.

Op het moment dat de aansturing van onze lever, nieren of darmen is verstoord, dan zullen ook deze organen niet optimaal functioneren.

Er kunnen dan ook allerlei klachten ontstaan door subluxaties. Deze kunnen variëren van hoofdpijn tot vermoeidheid en van buikklachten tot aan rugpijn.

De locatie van de verstoring en de mate van de verstoring zorgen voor een specifieke klacht. Het is de taak van de chiropractor om de verstoring op te sporen en deze te verhelpen.

Life Chiropractie Subluxatie

Chiropractische zorg bij een subluxatie

We willen de verstoring verhelpen, daarom moeten we allereerst weten waar deze door is ontstaan. Is er misschien sprake van een scheef bekken, waardoor de balans van de wervels is verstoord. Of zijn er intoxicaties die invloed hebben op de wervelkolom.

De chiropractor gaat eerst op zoek naar de oorzaak van de verstoring, zodat we deze kunnen verzorgen. Dit kan leiden tot verrassende inzichten, want ons lichaam is een complex geheel.

Er kunnen allerlei interacties en bijkomende factoren zijn. Het goede nieuws is dat een ervaren en kundige chiropractor een expert is, die allerlei technieken tot zijn beschikking heeft.

Kijk eens naar de reviews die mensen bij ons achterlaten, dat is een goede indicatie van hoe krachtig chiropractische zorg kan zijn.

Kom bij klachten naar Life chiropractie

Wij ontvangen mensen met allerlei klachten. Soms heel duidelijk omschreven, maar soms ook vaag of onduidelijk. Omdat iedere functie van ons lichaam door ons zenuwstelsel wordt aangestuurd, is er altijd in meer of mindere mate betrokkenheid van onze zenuwen bij klachten.

Wanneer je bij ons komt, stellen we dan ook alles in het werk om de relatie tussen de klachten en het zenuwstelsel te ontrafelen. Wanneer we de connectie gevonden hebben, kunnen we onze therapie starten. Hiermee behalen we dagelijks prachtige resultaten.

We leggen je graag uit wat chiropractie bij jouw klachten kan betekenen. Hiervoor kun je eenvoudig een berichtje sturen of ons bellen. Wij leggen je dan graag uit wat we mogelijk voor je kunnen doen.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott