Wat kan een goede chiropractor doen tegen een nekhernia?.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Wat kan een goede chiropractor doen tegen een nekhernia?

De hernia is zonder twijfel één van de meest bekende aandoeningen die er zijn. Iedereen kent wel iemand met rijgpijn door een hernia. Iets minder bekend is de nekhernia, terwijl ook de nekhernia veel voorkomt.

Bij een nekhernia treden de klachten hoger op in de wervelkolom, waardoor je vooral klachten van je nek, schouders en soms armen ervaart.

Omdat de oorzaak van de klachten van een nekhernia ligt in de verdrukking van een zenuw naast de wervelkolom, is de chiropractor bij uitstek geschikt om je te helpen bij je klachten. We vertellen je graag meer over hoe wij dit doen.

Nekhernia

Wat is er precies aan de hand bij een nekhernia?

Bij een nekhernia is er sprake van irritatie of beknelling van een zenuw in de nek. Deze beknelling ontstaat door een uitstulping van de tussenwervelschijven. De tussenwervelschijven zijn schijfjes van kraakbeen die tussen de wervels liggen.

De wervels zelf zorgen voor stevigheid, de tussenwervelschijven zorgen voor flexibiliteit. Doordat de tussenwervelschijven erg flexibel zijn, geven zij de nek de mogelijkheid om te bewegen en vangen ze schokken op.

Bij een nekhernia worden deze tussenwervelschijven te zwaar belast. Hierdoor vervormen ze en kan de zachte binnenkant van de schijven uitpuilen. Deze inhoud kan vervolgens op de nekzenuwen drukken die langs de wervels lopen. Het gevolg is dat de zenuw geïrriteerd raakt waardoor deze allerlei klachten kan geven.

Hoe merkt u dat u last heeft van een nekhernia?

Het meest kenmerkende symptoom van een nekhernia is de pijn. Deze pijn komt met name voor in de nek, maar de pijn kan ook uitstralen. Doordat de zenuwen in de nek naar bijvoorbeeld de schouder, arm of hand lopen, kan de pijn ook hier gevoeld worden.

De pijn is meestal vrij scherp en kan erger worden wanneer je je hoofd de kant opdraait waar de pijn niet zit. De zenuw wordt dan uitgerekt waardoor je extra pijn kan voelen. Naast pijn kan er ook een doof of tintelend gevoel optreden. Dit kun je bijvoorbeeld merken in je vingers of een deel van de arm.

Omdat er ook andere zaken kunnen zijn die pijnklachten van de nek geven, is het belangrijk dat er goed wordt onderzocht of het daadwerkelijk een nekhernia is die klachten geeft. Wij hebben meerdere onderzoeken die ons aanwijzingen geven over de oorzaak van jouw klachten.

Onze manier van werken bij nekhernia klachten

We weten dat de nekhernia wordt veroorzaakt door het uitpuilen van de tussenwervelschijf. Wij zijn er echter vooral in geïnteresseerd waarom deze inhoud naar buiten puilt. Wat zorgt ervoor dat de tussenwervelschijf vervormd?

Om hier achter te komen, doen wij een grondig lichamelijk onderzoek. We kijken hierbij naar je houding en spierspanning, we controleren de balans van uw wervels en je manier van bewegen. Daarnaast hebben we ook aandacht voor intoxicaties, subluxaties, compensaties (lichaamsdelen die moeten compenseren omdat een ander structuur verzaakt) en vanzelfsprekend je levensstijl.

Dit grondige onderzoek levert een schat aan informatie op waardoor wij allerlei aanknopingspunten hebben voor onze therapie. Deze therapie is dan ook volledig op jou afgestemd.

In veel gevallen is het in ieder geval nodig om via manipulaties (kraken) de balans van wervels te herstellen. Hierdoor neemt de druk op de wervelkolom af. Door hiernaast ook een goede houding aan te nemen en specifieke spieren te versterken, neemt de druk ook blijvend af. Hierdoor kan de tussenwervelschijf herstellen en komt de zenuw vrij te liggen. De klachten verdwijnen hierdoor.

Dit is slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is. Omdat ieder mens anders is, is onze therapie ook bij iedereen verschillend. Niet voor niets zeggen wij niet dat wij je genezen. Wij zorgen ervoor dat jouw lichaam de juiste omstandigheden kent om zelf te kunnen herstellen. Die omstandigheden kunnen voor iedereen anders zijn, het is onze taak om voor jou die omstandigheden te vinden.

Kom bij nekhernia klachten naar Life Chiropractie

Onze praktijk biedt persoonlijke zorg met soms ronduit spectaculaire resultaten. Ook voor mensen die al lange tijd met hun klachten rondlopen.

Dus wanneer je pijnklachten of andere klachten hebt, dan staan wij voor je klaar. Wanneer je contact via de mail of telefoon opneemt, dan leggen we graag meer uit over onze manier van werken.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott