Zorg van de chiropractor bij rugklachten door artrose

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Zorg van de chiropractor bij rugklachten door artrose

Er wordt vaak gezegd dat artrose niet te genezen is, dat je maar moet leren leven met aandoening.

Zo’n uitspraak landt nooit goed bij een chiropractor. Want natuurlijk is er bij artrose schade aan het lichaam, sommige structuren kunnen hier inderdaad niet van herstellen. Dat is echter iets heel anders dan dat de aandoening als geheel niet kan verminderen!

Want je klachten kunnen sterk afnemen en het ziekteproces kan sterk worden vertraagd.

Chiropractie is hierbij een heel praktische vorm van zorg, want wij willen ervoor zorgen dat je weer veel beter pijnvrij kunt bewegen. Ondanks de aanwezigheid van artrose.

artrose

Wat wordt er precies bedoeld bij artrose in de rug?

Laat er geen misverstand over bestaan, artrose is niet zomaar slijtage van de rug. Artrose is een actief proces waarbij kraakbeen steeds slechter van kwaliteit wordt en uiteindelijk zelfs verdwijnt. Bij artrose is er een ontstekingsreactie waarbij het lichaam actief het kraakbeen aanvalt en kapot maakt.

Het gevolg hiervan is vaak merkbaar in de rug, omdat het kraakbeen hier een belangrijke functie vervuld. Het zorgt voor demping tussen de wervels. De wervels zijn hierdoor flexibel en de wervelkolom als geheel kan de schokken goed opvangen.

Wanneer de kwaliteit van het kraakbeen tussen de afzonderlijke wervels afneemt, dan wordt de wervelkolom als geheel minder flexibel en minder belastbaar.

Dit merk je doordat de rug stijver wordt en pijnlijk kan zijn bij beweging of belasting. Artrose zorgt er dus voor dat je minder goed kunt bewegen en dat dit vaak ook nog eens pijnlijk is. Doordat artrose een actief ziekteproces is, wordt de aandoening steeds erger.

Tenzij je de juiste zorg kunt vinden en toepassen. Want er zijn verschillende dingen mogelijk wanneer je last hebt van artrose.

Een aandoening hebben is iets anders dan ziek zijn of klachten hebben

Wanneer je een been mist, dan kun je niet lopen. Of is dit niet helemaal zo?

Om op een normale manier te kunnen lopen, heb je twee benen nodig. Er zijn echter legio mensen die zonder twee gezonde benen toch kunnen lopen. Er zijn protheses of andere hulpmiddelen, ook zijn er allerlei manieren om je toch op een andere manier te verplaatsen.

Het is niet zo dat je zonder gezonde benen nooit kunt lopen of je niet meer kunt voortbewegen. Er is nog van alles mogelijk, wanneer je in staat bent om je aan te passen.

Dit is ongeveer vergelijkbaar met hoe je om kunt gaan met artrose. Misschien heb je voor jouw huidige manier van bewegen kraakbeen nodig dat voor minimaal 80% in goede staat is. Maar wanneer je op een iets andere manier beweegt, dan kun je misschien alles ook met 50% resterend kraakbeen.

Daarnaast heb je niet alleen last van de afname van het kraakbeen, ook de ontsteking zorgt voor klachten.

Met chiropractie willen wij je klachten holistisch aanpakken. We gaan daarom op allerlei verschillende manieren aan de slag.

Onze zorg bij rugklachten door artrose

Chiropractie heeft als essentie dat het de gezondheid bevordert en dat het jouw natuurlijke herstel stimuleert. Dat betekent dat wij die omstandigheden willen creëren waarin jouw lichaam zelf kan herstellen.

Dit doen we door de balans in de wervelkolom te verbeteren. Wanneer de wervels niet in balans staan, dan worden de wervels onevenredig belast. Dit zorgt ervoor dat de zwakke plekken dus extra veel te verduren hebben. Door de belasting beter te verdelen, heb je veel minder klachten doordat de zwakke plekken worden ontzien.

Daarnaast gaan we aan de slag om het ziekteproces te verminderen. We willen er dus voor zorgen dat de ontstekingsreactie vermindert. Dit kunnen we doen door jouw lichaam de kans te geven om goed te functioneren. Door het zenuwstelsel blokkade vrij te krijgen, zodat orgaansystemen weer optimaal kunnen werken. Ook is het belangrijk om eventuele intoxicaties te verhelpen, omdat deze een trigger kunnen zijn voor het artrose proces.

Een chiropractor heeft dus diverse mogelijkheden om je gezondheid te verbeteren, daarom leggen wij ons niet zomaar neer bij het feit dat artrose niet meer te behandelen is.

Kies voor de experts van Life chiropractie

Onze praktijk heeft een holistische visie op gezondheid. Dat betekent dat wij jou als geheel willen helpen. Niet doordat wij je genezen, maar doordat jouw lichaam de kans krijgt om te herstellen.

Dit doen wij iedere dag met heel veel passie en plezier. Wij staan voor je klaar, je hoeft ons alleen te bellen of te berichten voor meer informatie, dan helpen wij je graag verder.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott