4 Tips om smartphone klachten te vermijden.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

4 Tips om smartphone klachten te vermijden.

RSI is een verzamelnaam voor spier en gewrichtsklachten aan oa vingers, handen, polsen, armen en schouders. Het is een veel voorkomend probleem dat tegenwoordig ook steeds meer jonge mensen treft. Beginnende klachten zijn pijn, en vermoeidheid door herhalende bewegingen aan bijvoorbeeld de handen. We kennen allemaal wel de golfarm of de tennisarm maar tegenwoordig duikt vooral de smartphone duim op. De smartphone generatie is gewend om met èèn druk op de knop familie en vrienden te bereiken, het laatste nieuws te bekijken, door social media te scrollen, het maken van selfies, met de meest uiteenlopende filters en de wereld te laten weten hoe ze zich voelen met èèn of meerdere emoticons.

Je zou niet denken dat zoiets innovatiefs, pijn en ongemak zou kunnen veroorzaken. Het klinkt raar om te zeggen dat je een smartphone duim hebt maar het komt vaker voor dan je denkt. RSI wordt veroorzaakt door overbelasting van de spieren en pezen als resultaat van herhalende bewegingen. Het weefsel krijgt niet de kans om te herstellen en kleinschalige schade loopt op tot verklevingen, stijfheid en eventueel klachten zoals tintelingen en pijn. Bij pijn in vingers, handen en/of polsen komen we al snel uit bij de muisarm maar een verkeerde houding bij het vasthouden van de mobiele telefoon kent dezelfde klachten. Een groot gedeelte van de bevolking is inmiddels zo afhankelijk van de telefoon dat ondanks het ongemak het lang duurt voordat ze deze daadwerkelijk weg leggen en de spieren en gewrichten rust gunnen.

Tips om deze klachten te vermijden:

1. Reduceer de tijd op je telefoon (Probeer lange typesessies op de pc/laptop te doen)

2. Hou de telefoon in je ene hand en typ met de andere.

3. Ervaar je ongemak? Leg dan de telefoon weg, voordat het ongemak plaats maakt voor pijn.

4. Let op je houding. (Hang niet over je telefoon heen, houdt je nek en schouders recht en probeer af en toe te stretchen)

Gebruik van de smartphone leidt niet alleen tot pijn in duimen, handen en polsen maar dit kan ook doortrekken naar ellebogen, nek en schouders. Deze pijn komt voornamelijk door het vastklemmen van de telefoon tussen je oor en je schouder. Dit is makkelijk op te lossen door de telefoon gewoon vast te houden en de speaker te gebruiken.

Wat kan chiropractie hieraan doen?

Pijn in bepaalde gebieden hoeven niet daadwerkelijk vanuit die plek te komen, De chiropractor zoekt naar de oorzaak van de klachten en zoekt naar blokkades in het zenuwstelsel die RSI als gevolg kunnen hebben. Chiropractische behandelingen herstellen de normale spanning van de spieren die steeds opbouwt door dagelijks gebruik. Hierdoor verbeterd de doorbloeding voor een betere toevoer van voedingstoffen en afvoeren van afvalstoffen, zo kunnen de spieren beter herstellen en blijven ze gezonder. Stijfheid van de spieren kan ook blokkades creëren van de gewrichten waardoor het hele lichaam en zenuwstelsel minder gaat functioneren. Het bepalen en corrigeren van onbalans en spanning door het hele lichaam is wat de chiropractor doet. Daarnaast kan de chiropractor adviezen geven in de vorm van oefeningen en advies mbt je houding en het vermijden van bepaalde (herhaalde) bewegingen.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott