Chiropractische zorg bij hoofdpijn vanuit de nek (cervicogene hoofdpijn).

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Chiropractische zorg bij hoofdpijn vanuit de nek

Er zijn allerlei soorten hoofdpijn, die helaas allemaal regelmatig voorkomen. Bekende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn of clusterhoofdpijn. Een iets minder bekende vorm, is hoofdpijn vanuit de nek. Toch is dit een vorm van hoofdpijn die veel voorkomt en waar je veel last van kan hebben.

De nek is immers de verbinding tussen ons hoofd en ons lichaam. Verstoringen in de nekregio kunnen dan ook grote gevolgen hebben. Het is daarom goed mogelijk dat jouw hoofdpijnklachten in je nek ontstaan. Een andere naam voor deze vorm van hoofdpijn is cervicogene hoofdpijn.

Wij vertellen je graag meer over onze chiropractische mogelijkheden wanneer je hier last van hebt.

hoofdpijn vanuit de nek

Hoe ontstaat hoofdpijn vanuit de nek?

De nek bestaat uit zeven wervels, dit zijn de cervicogene wervels. Dit zijn relatief ranke wervels, waardoor ze erg beweeglijk zijn. De wervels worden omgeven door kraakbeen, ligamenten en spieren. Hierdoor zijn de nekwervels niet alleen beweeglijk, maar ook stevig.

Door de nek lopen belangrijke bloedvaten en zenuwen. De bloedvaten voorzien het brein van zuurstof en bouwstoffen. De zenuwen dragen informatie vanuit het lichaam over naar het brein en vice versa. De nek is dus een belangrijke structuur om de communicatie en de samenwerking met het lichaam te faciliteren.

Daarnaast draagt onze nek ook het hoofd. Ons hoofd is voortdurend in beweging en wordt de hele dag door onze nek gedragen. Wanneer we bedenken dat ons hoofd ongeveer net zo zwaar is als een bowlingbal, dan begrijpen we pas hoeveel de nek iedere dag te verduren heeft.

Wanneer we hier over nadenken, dan is het helemaal niet gek dat de nek af en toe problemen geeft. Problemen die dus kunnen zorgen voor klachten zoals hoofdpijn.

Wat zijn signalen dat uw hoofdpijn vanuit uw nek ontstaat?

Het is vaak lastig om verschillende vormen van hoofdpijn te onderscheiden. Zonder grondig onderzoek van bijvoorbeeld een chiropractor, is het dan ook moeilijk om met zekerheid te zeggen waar de hoofdpijn vandaan komt.

Er zijn aanwijzingen die je al een idee kunnen geven. Hoofdpijn vanuit de nek komt namelijk bijna nooit in aanvalsgolven zoals migraine. Daarnaast is de hoofdpijn meer zeurend dan stekend van karakter. In veel gevallen voel je de hoofdpijn met name aan één kant van het hoofd.

Tot slot kan het zo zijn dat de schouders of nekregio tegelijkertijd ook klachten geven. Dit zijn signalen, maar dit geeft nog geen uitsluitsel.

Wij doen in onze praktijk daarom dan ook uitgebreid lichamelijk onderzoek, soms met gebruik van chiropractische scans. Wanneer we deze informatie combineren met jouw verhaal, dan kunnen wij vaak een goede inschatting maken van de oorzaak van de klachten.

Het is dan onze taak om het lichaam in staat te stellen om zelf te herstellen. Dat kunnen we met verschillende technieken doen.

Onze zorg op basis van chiropractie bij hoofdpijn vanuit de nek

Het focuspunt van onze zorg is het herstellen van een ongestoorde werking van de nek. Wij zien namelijk vaak dat de bloedvaten of zenuwen in de nek verstoord zijn. Hierdoor wordt het hoofd niet goed van bloed of van informatie voorzien.

Wanneer er een afwijkende stand van de nek is, dan worden structuren in de nek overbelast. Dit kan ervoor zorgen dat ze geïrriteerd raken. Hierdoor kan er zwelling ontstaan of kunnen andere structuren bekneld raken.

Er is dus vaak sprake van een verstoorde balans van de cervicogene wervels (nek wervels). Waardoor het er klachten ontstaan doordat de verbinding tussen hoofd en lichaam verstoord is.

Door balans in de wervels aan te brengen, houding te corrigeren, gewrichten te mobiliseren en eventuele intoxicaties te verzorgen, kunnen wij de nek weer de kans geven om alle taken goed uit te voeren.

Het hoofd kan hierdoor weer volledig ongestoord met het lichaam communiceren, waardoor de pijnklachten afnemen en vaak zelfs verdwijnen.

Wij van Life Chiropractie staan voor je klaar!

Onze praktijk heeft de naam “Life chiropractie” met een reden. Wij staan voor de (veer)kracht van het leven. Wij doen er daarom ook alles aan om jou te helpen dit leven volledig te ervaren.

Dat doen wij door je te willen helpen bij het krijgen of houden van een goede gezondheid. Wij komen graag met je in contact, wanneer je ons belt of mailt dan helpen we op weg!

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott