Chiropractische zorg bij Whiplash klachten.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Chiropractische zorg bij Whiplash klachten

Voor veel gezondheidsprofessionals is de whiplash een vreemde aandoening. Er zijn vaak geen lichamelijke tekenen die wijzen op letsel en de klachten lijken weinig specifiek.

Dit is echter niet hoe een chiropractor naar jouw gezondheid kijkt. Wij hebben een holistische visie op gezondheid en op jouw lichaam en geest. Door op deze manier naar een whiplash te kijken, zijn er volop aanknopingspunten om zorg te bieden.

Wij zien dan ook regelmatig mensen die klachten houden na een ongeval. In een deel van deze gevallen is er een whiplash geconstateerd, vaak is dit ten onrechte ook niet gebeurt.

Wij zijn oprecht blij wanneer iemand met whiplash klachten bij ons terecht komt. Want wij kunnen in veel gevallen hulp bieden, zodat je niet langer onnodig met klachten rondloopt.

Whiplash klachten

Welke klachten treden er op bij een whiplash?

Bij een whiplash heb je met name last van neurologische klachten. Een aantal van de functies van het brein werkt niet naar behoren. Dit komt vaak ten uiting in nekpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en moeite met concentreren. Ook is er vaak sprake van een lage weerstand tegen prikkels (geluid, drukte, licht) en soms heb je last van duizeligheid.

Dit zijn allemaal signalen dat het brein niet in staat is haar taken uit te voeren. Vermoeidheid is vaak een signaal dat het brein overbelast is. Er komt te veel informatie of er komt foutieve informatie die gefilterd moet worden. In sommige gevallen kunnen er zelfs lichamelijke klachten optreden, omdat de aansturing en regulatie van het lichaam door de hersenen verstoord is.

De whiplash kan dus diverse klachten geven. Dat is ook logisch wanneer we kijken naar wat er aan de hand is bij een whiplash.

De bron van klachten bij een whiplash

De whiplash is een aandoening van de nekregio. In de meeste gevallen gaat er een trauma aan de whiplash vooraf. Het type trauma dat een whiplash veroorzaakt, wordt een acceleratie-deceleratie trauma genoemd. Het betekent dat je hoofd eerst snel naar voren beweegt en daarna snel afremt.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens een auto-ongeluk of een botsing tijdens het sporten. Bij de whiplash ontstaat er vervolgens schade in de nekregio, meestal vlak onder de schedelbasis. De cervicale wervels (nek wervels) kunnen hierbij uit balans raken. Daarnaast worden de spieren in de nek opgerekt.

Schade in de nek zorgt voor whiplash klachten

Deze factoren kunnen zorgen voor irritatie en zwelling in de nekregio. Rond de nekwervels lopen bloedvaten en zenuwen die zorgen voor een verbinding tussen de hersenen en het lichaam. Als gevolg van de schade door de whiplash kunnen deze structuren verstoord raken.

Een andere belangrijke factor zijn de spierspoeltjes. Dit zijn kleine tastorgaantjes in de spieren van de nek. Deze geven belangrijke informatie over de stand van je hoofd. Wanneer deze spierspoeltjes geïrriteerd raken door het trauma, kan er foutieve informatie naar het brein worden verzonden.

Bij een whiplash wordt de overdracht van informatie tussen het lichaam en brein dus op meerdere manieren aangetast. Dit kan vervolgens de kenmerkende klachten van een whiplash geven.

Het probleem voor mensen is dat de schade soms moeilijk aan te tonen is. Veel scans laten geen schade zien, terwijl er wel degelijk klachten zijn. Hierdoor worden te veel mensen niet goed geholpen, omdat er geen goede diagnose wordt gesteld.

Dit is in onze ogen erg jammer, omdat de diagnose wel degelijk gesteld kan worden wanneer er grondig onderzoek gedaan wordt.

Onze zorg bij whiplash klachten

Chiropractie heeft altijd als doel om het natuurlijk herstel te bevorderen. Dat betekent dat we geen gebruik maken van bijvoorbeeld medicijnen, maar dat we het lichaam in staat stellen zelf te genezen.

In het geval van een whiplash betekent dat we allereerst de balans van de nekwervels herstellen. Dit zorgt voor een directe afname van druk op de structuren rondom de wervels. We gaan aan de slag met de mobiliteit en de belastbaarheid van de nek. Zodat deze weer is opgewassen tegen wat er van de nek gevraagd wordt.

We zien vaak dat er allerlei bijkomende factoren zijn. We verzorgen daarom intoxicaties of subluxaties die kunnen zorgen voor extra belasting van het brein. Het gevolg van onze zorg is dat het brein de juiste hoeveelheid gefilterde informatie uit het lichaam ontvangt, terwijl het brein zelf weer optimaal functioneert.

Hierdoor is het brein in staat haar taak te vervullen, waardoor er geen hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieklachten meer optreden.

Bij whiplash klachten kom je naar Life Chiropractie Purmerend

Onze praktijk biedt chiropractische zorg. Dat betekent dat wij zowel eeuwenoude geneeskundige wijsheden als nieuwe wetenschappelijke inzichten combineren in onze zorg.

Wij leggen graag uit wat dit voor jou kan betekenen. Neem daarom contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott