De Aanwezigheid van een Scheve Hoofd en Slecht Postuur is een Sterk Teken van Neurologisch Onbalans
.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

De Aanwezigheid van een Scheve Hoofd en Slecht Postuur is een Sterk Teken van Neurologisch Onbalans

Een van de belangrijkste reflexen die we hebben in relatie tot de zwaartekracht is het reflex die de ogen op een gelijk vlak met de horizon houdt. Om dit proces goed te laten verlopen moet de informatieoverdracht naar het centrale zenuwstelsel vanuit de schedel en de relatie met de bovenste halswervels maximaal functioneren.

Scheve nek klachten
De cervicale wervelkolom is de eerste plaats waar het lichaam zich samen met het zenuwstelsel begint te ontwikkelen. Hierbij komen het skelet en de gewrichten op de eerste plaats, gevolgd door de spieren.

Door het evolutieproces, de ontwikkelingsprocessen en de relatie van oog- en hoofdbewegingen met dit deel van de wervelkolom zijn er veel meer receptoren in de bovenste halswervels dan in de rest van het lichaam.

Nek en rug klachten
Het hele lichaam voedt het centrale zenuwstelsel voortdurend met de nodige informatie om het juiste evenwicht te bewaren, maar de bovenste nekwervels zijn veruit het belangrijkste.

Met andere woorden, de stand van het hoofd ten opzichte van de bovenste halswervel is de belangrijkste factor voor het behoud van het evenwicht en de houding. Naarmate men schever wordt, gaat men steeds meer compenseren en dit verhoogt de spanning in de spieren.

De toegenomen stijfheid resulteert in een verminderde beweging van de gewrichten en spieren, waardoor er minder stimulatie in het systeem komt. Minder stimulatie hangt samen met een afname van de output van de spieren die het lichaam ondersteunen tegen de zwaartekracht oftewel; de rugspieren.

Dit is de onderliggende oorzaak van een slechte lichaamshouding. Je concentreren op een slechte lichaamshouding terwijl het onderliggende, onbewuste systeem slecht functioneert, is een verloren strijd.

De oplossing voor een echt correcte houding is een goede uitlijning en beweging van vooral de schedel op de bovenste halswervels. Dit zorgt voor voldoende hersenstimulatie en stimuleert de juiste reflexen om het lichaam op een verticale manier in stand te houden onder de zwaartekracht.

Bij Life Chiropractisch Gezondheidscentrum zijn we gespecialiseerd in de analyse, detectie en correctie van neurologische en spinale onevenwichtigheden. Neem vandaag nog contact met ons op om uzelf te laten controleren op een goede werking!

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott