De geschiedenis van chiropractie.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

De geschiedenis van chiropractie.

Chiropractie is begonnen in 1895 toen een dove man een magnetiseur, D.D. Palmer, bezocht. De man was doof geworden na een ongeluk waarbij hij een krak had gehoord in zijn rug. D.D. Palmer, die zichzelf bij geschoold had in functies van de wervelkolom, besloot de wervelkolom te onderzoeken en vond een wervel die verschoven bleek te zijn. Hij gaf een korte snelle beweging op de desbetreffende wervel en hoorde een ‘klik’. Na een aantal behandelingen kon de man weer horen. Na deze openbaring kwamen er veel dove mensen naar D.D. Palmer voor behandeling.

history
Echter bleek dat de behandeling voor deze mensen niet aansloegen. Wel kwam naar voren in het behandelen van deze mensen, dat er een relatie bestond tussen bepaalde klachten en bepaalde probleemgebieden in de wervelkolom. Van hier uit is de chiropractie ontstaan. Na zijn overlijden heeft zijn zoon B.J. Palmer zijn werk voort gezet door o.a. veel wetenschappelijk onderzoek te doen, en een chiropractie school op te richten.

Sindsdien is er in de ontwikkeling van chiropractie veel gebeurd. In de ruim 110 jaar van zijn bestaan is de wetenschap van de chiropractie steeds verder ontwikkeld en zijn meerdere behandelingstechnieken ontstaan. Door de hele wereld heen zijn er nu meer dan 60.000 chiropractoren.

In de oudheid was het al bekend dat er een relatie bestond tussen het functioneren van de wervelkolom en de gezondheid. Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, heeft dit als eerste al beschreven. Hij zag al hoe belangrijk het was om een goed functionerende wervelkolom te hebben.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott