Herstel, na-reacties en water.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Herstel, na-reacties en water

Herstel en nareacties

Verbetering kan soms heel vlug optreden, maar meestal treedt ze pas na een aantal behandelingen op. Je eigen probleem vergelijken met dat van iemand anders heeft dus weinig zin. ‘Gedeeltelijk terugvallen in herstel’ is in het begin gebruikelijk als men het behandelplan niet opvolgt zoals geadviseerd.

Het kan zijn dat na een behandeling (vooral na de eerste) de klachten verergeren of veranderen. Dit kan in de vorm zijn van meer pijn, spierpijn, hoofdpijn etc. Dit hoeft niet verontrustend te zijn. Meestal verdwijnt dat binnen 1-2 dagen (een fysiologische reactie waarbij afvalstoffen ook een rol in spelen). Zo niet dan is het raadzaam contact met uw chiropractor op te nemen.

water
Bij hernia’s is het verminderen van uitstralingen een stap vooruit maar ziet men vaak dat de pijn naar de plaats van oorsprong terugtrekt. Dit is een goed teken. Raak dus niet in paniek als je bijvoorbeeld rugpijn voelt in plaats van beenpijn. Het is een lichaamseigen manier om afvalstoffen af te voeren en of disbalansen te herstellen. Het is erg belangrijk om water te drinken om die afvalstoffen af te voeren, neem voldoende rust, volg de adviezen van je chiropractor met betrekking op activiteiten die je beter kan vermijden, en gebruik in geval van acute pijnklachten een coldpack op de pijnlijke plek. Dit als doel het herstel zo snel mogelijk te laten gaan.
Aangezien je zelf een eigen verantwoording heeft in het bijdragen aan je herstel, zullen er indien nodig voedingsadviezen en houdingsadviezen gegeven worden inclusief oefeningen. Ook kunnen er tips gegeven worden om je dagelijkse activiteiten zo makkelijk mogelijk te doorlopen. Voor je eigen herstel is het belangrijk om deze adviezen zo goed mogelijk op te volgen.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott