Last van Maagzuur?

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Last van Maagzuur?

Wist je dat het niet mogelijk is dat je maag te veel zuur produceert? Als je problemen hebt met maagzuur kan dit onmogelijk het gevolg zijn van te veel zuur! In feite is dit meestal een gevolg van te weinig maagzuur. Dit betekent dat als je maagzuurremmers neemt, en het zuurniveau in je maag nog verder verlaagd, je in feite het probleem nog erger maakt en mogelijk een reeks aan andere aandoeningen creëert.

Last van maagzuur
De maag, welke een gespierd orgaan is, moet gestimuleerd worden om goed te kunnen functioneren. Een goed dieet met voldoende voedingsstoffen is heel belangrijk. Echter als je darmen niet goed functioneren wordt je eten niet goed afgebroken en/of opgenomen. Een goede stimulatie zorgt voor een voldoende spierfunctie maar ook voor een goed vermogen om de maagwand te regenereren en de nodige enzymen en chemicaliën te produceren die nodig zijn voor de spijsvertering, zoals voldoende zuur. In tegenstelling tot de spieren van je skelet kan je je maag niet trainen. Dus hoe hou je je de spieren van je darmenstelsel dan sterk?

Het feit is dat een goede spijsvertering, wat betekent een goede gezonde darmfunctie, het gevolg is van een goede werking van het lichaam en het zenuwstelsel. Je darmstelsel wordt direct gestimuleerd door het ruggenmerg en de hersenstam die hun stimulatie direct van de wervelkolom krijgen. Door een goede beweging van het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom, krijgen de inwendige organen voldoende hoeveelheid stimulatie en zo hebben ze de beste kans om goed te functioneren.

Last van maag
Onze lichamen zijn in staat om biomechanische beweging om te zetten in elektrische stimulatie en elektrische stimulatie terug in biomechanische beweging. Goede input staat gelijk aan goede output. Wanneer er problemen ontstaan in de systemen van het lichaam die biomechanische input geven, voornamelijk de wervelkolom, heeft dit een direct gevolg op de neurologische functie van de verschillende systemen van het lichaam. Dat wil zeggen, een afname van biomechanische stimulatie leidt direct tot een afname van de neurologische functie.
Er zijn ook simpele methoden om je maagzuur thuis te checken en dus ook verhogen als het nodig is. Deze methode heet de ‘Burp Test’, ofwel de boertest. Je kan dit opzoeken op internet met de zoekwoorden: ‘maagzuur testen’ of stuur en bericht met je emailadres naar de praktijk en dan zorgen wij dat je een kopie krijgt.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott