Technieken en behandelmethodes.

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Technieken en behandelmethodes.

Voor het goed doceren van de stimulus kan de chiropractor kiezen tussen verschillende correctievormen/technieken, deze kunnen met de hand uitgevoerd worden en/of door gebruik te maken van instrumentatie genaamd een activator of wigjes.

De basistechniek van een chiropractor is een specifieke manipulatietechniek. Deze techniek wordt aangepast aan de aard van de klacht en aan de bouw van de patiënt en varieert van een langzame rek- en tractietechniek (bijvoorbeeld bij letsel aan de tussenwervelschijven “hernia”) tot gewrichtscorrecties.

hand
Een gewrichtscorrectie is een manipulatieve techniek van de gewrichten van de wervelkolom, armen en/óf benen. Meestal wordt daarbij een snelle druk uitgeoefend op het gewricht. Als het gewricht wordt losgelaten, kan er een klik- of krakgeluid worden waargenomen (net zoals u wel eens een vingerkootje hoort knakken). In de volksmond wordt dit wel ”bottenkraken” genoemd, maar het heeft niets met bottenkraken te maken. Het knakkende geluid wordt veroorzaakt door de gewrichtsvloeistof die kortdurend onderhevig is aan een lagere druk. Ditzelfde zie je ook gebeuren als je een champagnefles opent. Het knakken is dus een normaal fenomeen en niets om je zorgen over te maken. Onderzoek laat ook zien dat dit niet schadelijk is voor het gewricht en ook niet leidt tot extra slijtage.

Indien iemand problemen heeft met gewrichtscorrecties waar het ‘knakje’ bij vrij komt, dan is het geen probleem om dit te overleggen, en eventueel een andere techniek toe te passen. De andere technieken zijn combinaties van mobiliseren, SOT, Thompson, activator, Craniosacraal therapie en trigger point therapie.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott