Wat is chiropractie en wat doet een chiropractor?

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Wat is chiropractie en wat doet een chiropractor?

Wat is chiropractie en wat doet een chiropractor precies?

Een chiropractor zorgt door middel van korte manipulaties dat de informatie stroom tussen je hersenen en de rest van je lichaam probleemloos verloopt. Dit wordt gedaan met de hand of door het gebruik van een activator. Dit noemen we: “chiropractie”

chiropractor
Je brein geeft informatie door aan de ongeveer 50 biljoen cellen in je lichaam. Om elke cel te geleiden doen je hersenen dit door mentale impulsen door het ruggenmerg naar de rest van je lichaam te sturen.

Als deze communicatie probleemloos verloopt, dan voel je je volledig levend. Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Jij maakt, net als elk ander, stress mee in je leven en als je lichaam en geest dit niet efficiënt kunnen verwerken kan dit een storing opleveren in de communicatie. Hier kan de chiropractor iets aan doen.

Deze storing kan veroorzaakt worden door fysieke stress zoals o.a. zitten, tekst-nek, vallen, of een verkeersongeval. Maar dit kan ook emotionele stress zijn, zoals bijvoorbeeld een scheiding, verlies, financiën of conflicten. Dan zijn er nog factoren als: medicatie, alcohol, luchtvervuiling en straling, welke vallen onder chemische stress.

Deze stress kan in de loop der jaren “lagen” van spanning opbouwen. Deze “lagen” creëren een lichaam dat steeds stijver en stugger wordt en dit uit zich als symptomen, zoals: hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, slechte concentratie, verminderd zicht, angst of slapeloosheid.

Deze “symptomen” zijn niet zelf het probleem maar een signaal van je lichaam dat de communicatie niet goed werkt. Met als gevolg dat je cellen hun taken niet goed kunnen uitvoeren.

Zonder goede communicatie verliest je lichaam het vermogen om correct te functioneren. Een chiropractor kan deze lagen van spanning door specifieke manipulaties vrijgeven zodat je lichaam de communicatie kan herstellen.

Veel van onze cliënten die door onze chiropractor behandeld zijn, hebben chiropractie inmiddels als vast onderdeel in hun zorgplan opgenomen. Naast dat ze twee keer per jaar naar de tandarts gaan, laten ze de doorstroming regelmatig checken op blokkades.

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott