Reviews

Kees en Nel, Volendam

Mark en zijn collega's bij Life Chiropractisch Gezondheidscentrum hebben mij er op attent gemaakt beter voor mezelf te zorgen door o.a. meer en beter te bewegen. Daarnaast moet én bovenal wil ik aan de slag met mijn voedingspatroon. Top!

Sharon Butter, Volendam

Voordat ik bij Praktijk Chiropractie Volendam terecht kwam had ik altijd last van mijn darmen en was ik altijd moe. Na een jaar lang doorkwakkelen ben ik naar de huisarts gegaan om eens mijn bloed te laten controleren. Daar was niets aan te zien. De huisarts wist niet wat ze eraan kon doen dus stuurde ze mij door naar het Boven IJ ziekenhuis in Amsterdam Noord. Na daar een maand of 2 testjes gedaan te hebben, zagen ze daar nog steeds niet wat er met mij aan de hand was. 
Maar ik bleef nog altijd moe en pijn in mijn buik houden dus mijn ouders en ik dachten, laten we zelf iets gaan proberen. Zodoende kwamen we bij drogisterij 'Bodyfit' en vertelde een medewerker daar ons over iriscopist Rob Heijm. Nadat we vervolgens een afspraak met hem hadden gemaakt, vertelde hij mij dat mijn hele rug verkeerd stond. Gelijk na die afspraak zijn we naar de inloopavond bij Nancy gegaan, En inderdaad, daar werd bevestigd wat Rob Heijm ons verteld had. Mijn hele rug stond scheef. 

Nu, bijna een jaar verder gaat het super goed met me en heb ik nergens meer last van. Ik kom nog 1 keer per maand langs om te checken of alles nog goed staat, maar zo goed als nu heb ik me nog nooit gevoeld. Ik ben heel erg blij dat ik bij Nancy en Mark terecht ben gekomen.
 

Baby met voorkeurshouding en moeite met drinken

Ik ben met Amy bij jullie gekomen door allemaal positieve verhalen over jullie praktijk. Als ik aan een chiropractor dacht, dan dacht ik alleen aan pijn in spieren en/of gewrichten. Maar de mensen om mijn heen vertelde dat het zoveel meer is. Amy had heel veel moeite met haar flessen leeg te drinken. En als ze hem dan een keertje leeghad kwam hij er weer zo goed als helemaal uit.Ook had Amy een voorkeurshouding waar wij heel erg mee bezig waren maar niet beter kregen. Na een aantal behandelingen ging het drinken al een stuk beter, ook haar voorkeurshouding was al zo goed als verdwenen. Het spugen bleef helaas nog wel even aanhouden. Na elke behandeling ging het steeds beter, met als resultaat dat Amy nu met gemak haar flessen leeg drinkt en niet meer spuugt. (In ieder geval niet meer als dat een gezonde baby zal doen) ze heeft ook momenten gehad dat het weer even wat minder ging. Zoals na haar vaccinaties of als ze niet helemaal lekker is geweest. Maar als ze dan weer een behandeling gehad heeft is ze weer helemaal de oude. Wij hebben er een rustig en ontspannen meisje van gekregen. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Ontwikkelingsachterstand/huilbaby

Op 15 augustus 2015 werd mijn zoon Keano geboren.
Na een zware bevalling  van 24 uur die uiteindelijk resulteerde
In een keizersnede kwam hij op de wereld.

Vanaf dag twee huilde Keano, niet een klein beetje maar hartstochtelijk!!
In het ziekenhuis wisten ze er geen raad mee.
Na een week zijn we thuisgekomen en het huilen ging dag en nacht door,
Terwijl hij 24 uur achtereen bij me lag en soms eventjes in slaap viel.
De hele dag liep ik of een ander met hem door de kamer alleen maar 
om hem stil te krijgen. Het was heel zwaar.
Na twee weken kregen we van iemand het advies om een afspraak bij een chiropractor te maken.
Zo ben ik met Keano bij Nancy terecht gekomen, ik kon dezelfde dag
nog komen.
Alleen al het feit dat er iemand met verstand van zaken naar hem keek
was al een hele opluchting.
Er bleek door de zware bevalling iets niet goed te zitten in z'n nekje, hij wilde ook nooit  op z'n rugje liggen.
Er bleek mede ook weer door de bevalling ontzettend veel stress in z'n kleine lijfje te zitten.
Stapsgewijs heeft Nancy Keano op een heel zachte liefdevolle manier behandeld.
Ik kom er nu een jaar en gelukkig gaat het steeds beter met Keano.
Ik adviseer elke ouder met een huilend kind dit te laten behandelen zo snel mogelijk om veel stress en ellende te voorkomen.
 
Met heel veel dank aan Nancy zie ik mijn zoon steeds meer vooruitgaan.

Ontwikkelingsachterstand/onrustige baby

Onze dochter was elf maanden toen we voor het eerst bij Nancy waren voor een consult. Ze werd ’s nachts elke 2 uur wakker, hield niet van rollen, had weinig kracht in haar benen en werd heel erg boos als ze op haar buik werd gelegd. Al na de eerste behandeling zagen wij direct verbetering, na een paar behandelingen sliep ze stukken beter (en wij ook!) en ging ze motorisch hard vooruit. We hebben nooit de indruk gehad dat de behandelingen pijnlijk waren voor haar. Hadden we maar tien maanden eerder gebeld!

Na alle goede resultaten bij onze dochter ben ik (Kees, 36 jaar) zelf ook onder behandeling gegaan bij Mark en Nancy. Na jaren van fysiotherapie zijn mijn rugklachten zo goed als weg.

Saskia, 46 jaar uit Purmerend

Ik ben bij Life Chiropractisch Gezondheidscentrum gekomen omdat ik opeens heel veel last kreeg van mijn nek en schouder, ik kon niet meer slapen en werd ronduit chagrijnig tegen mijn man en kinderen en zat mezelf heel erg in de weg. Sporten zoals hardlopen en paardrijden mijn uitlaatklep kon ik niet meer doen daar werd ik ook erg emotioneel van.

De behandelingen bij de fysiotherapeut hielpen niet, verlichtte wel iets maar de uitstralingspijn bleef. Mijn fysiotherapeut verwees mij door naar bijvoorbeeld een osteopaat of chiropractor, ik heb deze behandelwijzen op internet opgezocht en voelde mij het meest tot de chiropractie aangetrokken. Lizette zei aan de hand van de bodyscan al dat het waarschijnlijk een hernia in de nek zou kunnen zijn en wat bleek na een mri in het ziekenhuis, ze had gelijk, een nekhernia op 3 plaatsen in de nek met zenuwbeklemming en uitval c.q. krachtverlies. Een operatie leek een oplossing maar dat wilde ik niet omdat je dan toch een deel van de tussenwervelschijf weghaalt en na in het begin 2 x per week behandeld te zijn werden de uitval en uitstralingsklachten vlot minder, ik werd ook weer vrolijker en kon weer paardrijden. Of de nekhernia nu weer weg is weet ik niet maar wat ik wel weet is dat ik weer werk, sport en een vrolijke moeder ben voor mijn kinderen en een vrouw met interesse in haar man omdat niet al mijn energie naar die nek gaat. Op dit moment heb ik 1 x in de twee of 3 weken een behandeling en het gaat steeds beter met mij alhoewel ik nu wel weet wat ook emotionele stress met je lichaam doet. 

Atti, 44 jaar uit Purmerend

Ik ben als gebroken mens van een zwaar auto ongeluk met een hersen kneuzing, whiplash, hoofd/nek/rug/schouder pijn, geheugen verlies, concentraties enz. bij jullie binnen gekomen. Nu na 5 maanden dankzij intensieve behandelingen van Mark Ott zijn 80% van mijn klachten verdwenen. Ik kom daarom zo graag naar jullie Chiropractie praktijk omdat ik me daardoor beter en energieker voel! Mijn geheugenverlies komt steeds meer terug dankzij jullie steun en de waanzinnige behandelingen van Mark. Mark werkt niet alleen met zijn hoofd, maar ook met zijn hart en ziel, en dat maakt hem en zijn behandelingen anders dan een ander. Ik ben heel erg blij met jullie en wil jullie van harte bedanken voor jullie bijdrage aan mijn gezondheid. Heel erg bedankt Mark, Lizette, Eliza, Hellen, Femke en Nancy

S. Schilder, Volendam

Jullie hebben van ons kleine mannetje van 5 weken oud een vrolijk en opgewekte baby gemaakt en dat is zoveel waard!! Door de bevalling zat er wat niet goed in zijn nek en onderrug en er stond veel spanning op zijn buikje en borst. Hij huilde regelmatig en worstelde de hele dag met zichzelf, je zag aan hem dat hij niet lekker in z’n jonge velletje zat. En dat doet zeer bij papa en mama. Al na de eerste behandeling was er een wezenlijk verschil. Achteraf jammer dat we niet eerder zijn gekomen. 

Maria, 55 jaar uit Purmerend

Op maandag 26 oktober bezocht ik voor het eerst de praktijk van Life, een chiropractisch gezondheidscentrum. Ik had al een paar weken heel veel pijn in mijn rug. Ik dacht eerst dat het spit was maar dit duurde nu wel erg lang dus ben ik op advies van een vriendin naar de chiropractor gegaan. Nadat ik eerst ben onderzocht kreeg ik mijn eerste behandeling. Dat valt niet mee als je heel veel pijn hebt. Maar na ongeveer 10 minuten was de behandeling afgelopen, en toen adviseerde de chiropractor mij om eerst even een klein stukje te gaan wandelen voor ik naar huis ging.Toen gebeurde 's avonds het wonderlijke, de pijn was voor een groot deel verdwenen. Ik kon mijzelf weer enigszins redden. Na een aantal behandelingen waren mijn pijnklachten bijna helemaal weg. De oorzaak bleek en geval van een trauma te zijn waardoor mijn wervels scheef zijn gaan staan. Ook wordt de slijtage in mijn nek behandeld. Ik ben tot nu toe heel erg tevreden over de behandelingen en begeleiding, ik vond het toch eerst wel eng om te gaan maar ik ben nu heel blij dat ik naar het advies van mijn vriendin heb geluisterd.

Tom, 59 jaar uit Purmerend

Als beroepsmatig motorrijder dacht ik niet beter te weten dan dat rugpijn bij motorrijden hoorde. Al vanaf m,n 24e zit ik op een motor en vooral in de jaren 70 was het comfort niet optimaal en vanaf die tijd heb ik rugklachten. Wel hoorde ik dat mensen naar de "kraker" liepen om hun pijn te verlichten maar dat zou voor mij wel niet helpen dus bleef ik lekker doorlopen met de pijntjes. Op den duur ging ik zelfs enigszins krom lopen en op m'n 58e las ik iets over een open dag bij Life, Chiropractisch gezondheidscentrum in Purmerend. Onder het motto van je weet nooit bracht ik een bezoek en wat ik niet voor mogelijk hield gebeurde namelijk mijn rugpijn verminderde en na enige behandelingen ging zelfs het krom lopen over en nu,10 behandelingen verder, moet ik erkennen nagenoeg geen last meer te hebben van mijn rug. Niet dat ik nu met mijn handen de grond kan raken bij rekkingsoefeningen, daarvoor heb ik te lang doorgelopen, maar de vervelende pijn in mijn rug ben ik kwijt. Stom dat ik niet eerder ben gegaan is hetgeen ik me nu verwijt

C. Karmelk-van Geemen, 72 jaar uit Purmerend

"Zomer 2008 werd er bij mij een Hernia vastgesteld. Veel pijn, een operatie was geen optie. Wat nu..........? Van mensen in mijn omgeving vele raadgevingen. 't Werd de chiropractor, met de nodige argwaan. Na een goed intake gesprek, waar ook mijn hartfalen besproken werd, ging Nancy aan't werk. Na enkele behandelingen, kon ik weer beter lopen en de pijn werd duidelijk minder. Na 4 maanden was het leed geleden, 1x p.maand  nog een "onderhoudsbeurt". Totdat ik in jan.2009 mijn bovenarm brak. Na het herstellen van de breuk, was het voor mij duidelijk, voor de therapie naar de chiropractor.  't Is allemaal weer goed gekomen, ik zit weer in de fase "onderhoud". 't Geeft een gerust gevoel, dat naast de therapie, goed gelet wordt op de reactie van mijn hartfalen."

C. van Ballegooij, 46 jaar uit Volendam

"Ik had altijd hoofdpijn, soms wel 24 uur per dag. Ik ben daarvoor bij verschillende therapeuten geweest maar niks hielp of het was van tijdelijke aard. Ik woon in de buurt van de praktijk in Volendam en was daar al enkele malen langsgefietst maar toch ging ik niet naar binnen omdat ik zoiets had van "weer iemand die het gaat proberen en van alles beloofd" . Toen viel mijn oog op een artikel van Nancy in ons plaatselijke krangje en heb toen toch besloten om het een keer te gaan proberen en ik heb gelijk een afspraak gemaakt. Sindsdien loop ik bij Mark onder behandeling en ik kan zeggen dat mijn hoofdpijn aanzienlijk is verminderd. Voorheen kon ik niet zonder paracetamol de dag doorkomen en functioneren maar nu hoef ik dat niet meer te slikken omdat het stukken beter gaat! Ik kan het iedereen die nog twijfelt aanraden om toch eens naar binnen te stappen!

Dhr Lok, 40 jaar uit purmerend

Dhr Lok kwam binnen vanwege "rug en nekklachten waardoor hij zijn hoofd niet meer kon draaien". Na een behandeling is hij weer klachtenvrij voor een aantal weken. Hij voelt zich "weer fit,de stijve nek was na 2 dagen na de behandeling weer hersteld". Deze meneer zou chiropractie zeker aanbevelen, vooral als fysiotherapie niet werkt.

Mw. de Wit, 54 jaar uit Purmerend

Mw de Wit kwam binnen vanwege een stijve nek en rug. Zij kwam via de media en van horen zeggen binnen naar onze praktijk. Haar ervaring was "geweldig, deskundig en persoonlijk". Zij voelt zich nu "een stuk beter en bij nieuwe klachten adviseert lizette en behandelt perfect". "Ik vertelde Mark dat ik al 7 jaar niet meer op mijn rechterkant kon slapen nadat ik mijn schouder had gebroken in 2006. Ik had al geaccepteerd dat ik er nooit meer op kon liggen. Een wonder gebeurde. Ik slaap weer op mijn rechterschouder! bedankt Mark en lizette voor de goede zorgen."

Dhr. Bartels, 42 jaar uit Purmerend

Dhr Bartels kwam binnen vanwege "rugklachten" in 2008, waar hij via Google bij ons gekomen gekomen was. Zijn ervaring was "zeer goed en nog steeds. Mijn rug wordt preventief behandeld en dit voorkomt mijn rugklachten. Ik voel mij beter dan voor de behandelingen". Hij zou ons aanbevelen onder de noemer van "een zeer prettig en klachten verhelpend bedrijf".

Mw. Schilder, 45 jaar uit Volendam

"Ik had al een jaar vreselijke aangezichtspijn en hoofdpijn en nekpijn. Ik hoopte hier verlichting te vinden voor mijn klachten. Ik was inmiddels bij verschillende therapeuten-dokters-zelfs tandarts geweest zonder resultaat. Via een vriendin ben ik in de praktijk terecht gekomen. Hier werd ik direct serieus behandeld. Er werd een iDXA scan gemaakt en een behandelplan opgesteld. Ik merkte eigenlijk al na 2 keer behandeld te zijn, opmerkelijke verbeteringen. Ik was hoofdpijnvrij en de aangezichtspijn verdween ook als een wonder. En zo voelde het ook voor mij, en nog steeds. Ik voel mij nu weer geweldig. Ik onderhoud mijn lichaam nu door 1 keer per maand alles weer na te laten kijken. Zo houd ik mijn hoofdpijn en nekpijn in ieder geval onder controle (ik ben Whiplash patient). Ik zou Life Chiropractisch Gezondheidscentrum zeker aanraden, want ik spreek uit ervaring. Ik ben overal geweest voor mijn nekklachten, maar hier gaan ze toch even verder dan de reguliere behandelingen. het heeft mijn leven weer dragelijk gemaakt. Ik ben gelukkig en blij."

Nynke, 31 jaar, moeder van twee dochters

Ik ben al sinds mijn 13e onder behandeling bij de chiropractor. In het begin vanwege rugklachten omdat ik door mijn rug was gegaan en daarna om te zorgen dat de gezondheid, gestuurd vanuit mijn wervelkolom, zo optimaal mogelijk blijft. Tijdens mijn 2e zwangerschap heb ik dit ook gedaan waardoor de bekkenklachten heel goed te dragen waren. Nancy gaf aan na de bevalling de kleine een keertje mee te nemen  voor controle. Tijdens mijn behandeling een paar weken na mijn zwangerschap heb ik dus gelijk de kleine mee genomen voor controle ondanks dat ze een hele tevreden baby is en weinig huilde. Nancy merkte dat ze vrij stijf in het nekje was, en we hebben daarom besloten tot behandeling.

De behandeling wierp na 1 behandeling al zijn vruchten af, ze was met liggen op haar rug in ieder geval al een stukje comfortabeler. Ze kreunde eerst heel veel bij liggen op haar rug en dat is na 1 dag bijna gereduceerd met 80% en ze slaapt lekkerder.  Ook het constant weg slikken van voeding is een stuk minder en ze kan beter boeren. Het was me niet zo opgevallen maar het werd iedere dag een beetje erger achteraf gezien.

Janet, 51 jaar uit Purmerend

Mark en zijn collega's bij Life Chiropractisch Gezondheidscentrum hebben mij er op attent gemaakt beter voor mezelf te zorgen door o.a. meer en beter te bewegen. Daarnaast moet én bovenal wil ik aan de slag met mijn voedingspatroon. Top!

Een aantal quotes na aanleiding van onze gratis behandeldag:

Harry - Ik ben tevreden omdat ik verlost ben van de pijn in mijn heupen en rug. Hierdoor is ook de uitstraling naar mijn benen en enkels verdwenen. Ik kan weer lekker sporten. Life Team, Bedankt! 

Daniel - De service is erg klantgericht. Hierdoor is het prettig om langs te komen.

Anita en Erik - We zijn tevreden omdat we baat hebben bij de behandelingen.

Jelle - De behandeling lost mijn probleem op, daarnaast krijg je extra advies, zoals Mark mij geadviseerd heeft om chiropropractie te combineren met een masseur.

Irma - Er wordt veel tijd aan de patienten gegeven. Net als goed advies. Het verplaatsen van afspraken kan altijd in goed overleg.

Marlon - De chiropractoren zijn altijd erg betrokken bij ons, tijdens en na de behandeling. Wij ervaren dat als zeer prettig.

Loes - Door de behandelingen voel ik me soepel en pijnvrij

Ilma - Ik merk dat regelmatige behandelingen goed is voor mijn zenuwstelsel.

Hans - Ik heb veel baat bij de behandelingen

Jacquelien -Ik ben tevreden omdat de behandelingen mij echt geholpen hebben.

Ingrid - Goede behandeling. Iedereen is vriendelijk. Ook voor mijn zoontje van 11 weken wordt de tijd genomen zodat de behandeling prettig verloopt. Top team! Ga zo door!

Petra - Sinds Nancy en Mark aandacht besteden aan mijn lichaam, ben ik mij meer en meer bewust van het effect wat de behandelingen hebben op mijn fysieke maar ook mentale gezondheid en rust. Hun aanwijzingen en aanmoedigingen zijn fijn om aan te nemen.

Pascal - Ik heb altijd een goed gevoel als ik geweest ben.

Fred - Ik kan mijn rug meer belasten dan voorheen en mijn rugklachten zijn verminderd.

Esther -De behandelingen geven verlichting bij mijn rug- en nekklachten waardoor ik beter functioneer in het dagelijks leven.

Sven - Mark behandeld mij op een professionele en prettige manier waardoor ik in het dagelijks leven goed kan blijven functioneren.

Ruud -  Jaren lange pijn door verkeerde houdingen, zoals zitten en tillen zijn afgenomen en verbeterd. Zorgvuldig en deskundige behandelingen zorgen voor verbeteringen. Geen spit meer!

Rika - Mijn klachten zijn verminderd en ik heb er vertrouwen in dat het slijtageproces in de toekomst minder snel zal verlopen als tot nu toe het geval was.

Demi - Ik wordt altijd vriendelijk ontvangen en goed en fijn behandeld. Ik merk zeker verbetering. Bedankt!

Brenda - Je wordt hier met  alle liefde en zorgvuldigheid behandeld. Men is vriendelijk en geeft veel advies.

Janny - Door de erg ervaren en vriendelijke chiropractoren voel ik me na de behandelingen beter, ook beweeg ik beter.

Claudia - Ik ben tevreden over het hele team omdat de service altijd goed is en de medewerkers altijd vriendelijk zijn. Ze nemen de tijd om uitleg te geven maar het mooiste vind ik de omgang met mijn kinderen. Geweldig!

Edith - Ik ben heel tevreden over Mark omdat ik soms met veel pijn in mijn rug bij hem kom en na 1 behandeling zonder pijn weer weg kan gaan.

Anna - Bij Life kan je actief bezig zijn met gezondheid. Life is snel, flexibel en persoonlijk. Een fijne praktijk.