Ben je bang voor chiropractie?

Internationaal

Zorg kan ook in het Engels worden gegeven

Specialist in Rug, Nek & Schouderklachten

Korte wachttijden

Snel terecht met klachten

Ben je bang voor chiropractie?

Hoe kunnen we je angst voor het bezoeken van een chiropractor verkleinen.

Ben je van plan om een chiropractor te bezoeken voor pijnverlichting of misschien voor een andere reden? Mocht dit de eerste keer zijn dat je chiropractie gaat proberen, kan je zowel zenuwachtig als enthousiast zijn. Je wilt tenslotte een pijnvrij leven maar elke nieuwe medische behandeling kan eng zijn. Je hebt echter niks te vrezen voor deze natuurlijke gezondheidszorg, al kan het wel moeilijk zijn om je geest te laten stoppen met piekeren.

Dus hoe kunnen we je helpen om je angst te verminderen?

bang voor de chiropractor
Het belangrijkste om te weten, is dat Chiropractoren professionals zijn. Ze hebben een studie van minimaal 5 jaar en 1 jaar praktijkervaring achter de rug voor ze jouw lichaam behandelen. Dat is net zo lang als een huisarts en soms wel langer. Hoewel chiropractie in Nederland nog steeds valt onder alternatieve geneeswijze, is dit in veel landen al achterhaalt. In Canada en de Verenigde Staten zijn Chiropractoren de derde groep artsen na medische artsen en tandartsen waar mensen gebruik van maken. Daarmee is chiropractie één van de snelst groeiende beroepen in de eerstelijns gezondheidszorg.

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het verband tussen het zenuwstelstel en de wervelkolom. Jaren van scholing, training en testen zijn vereist om deze verbinding te leren en het beroep te mogen uitoefenen.

Ondanks wat er in de media verteld wordt is chiropractie 1 van de veiligste behandelmethoden. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om liever medicatie in te nemen, vooral omdat het makkelijker is. Het slikken van allerlei pillen gaat het probleem echter niet oplossen. Het kan pijnverlichting geven maar het probleem zal na verloop van tijd alleen maar verergeren, mits er iets aan de oorzaak gedaan wordt. Daarnaast zijn er veel bijwerkingen van medicatie waardoor jaarlijks een groot aantal mensen komen te overlijden. (iets wat nu steeds vaker bekend gemaakt wordt)

Mocht je nog steeds een beetje angstig zijn, concentreer je dan op een leven met meer energie en minder beperkingen. Een meer realistische angst, mag je hebben voor de gevolgen van een stug en slecht functionerende wervelkolom. Dit tast namelijk je gezondheid ernstig aan. Spieren en gewrichten bestaan voor een goede reden en horen correct te functioneren. Dit wetende zou je dat laatste duwtje in de rug moeten geven die je nodig hebt om een afspraak te maken en deze met vertrouwen tegemoet te kunnen gaan.

Een andere angst die mensen hebben, is niet noodzakelijk gerelateerd aan chiropractie zelf, maar aan een nieuwe zorgverlener. Kijk of je de (nieuwe) chiropractor kunt ontmoeten voor je eerste afspraak, al is het maar voor vijf of tien minuten. Een positieve klik is een must. Je vertrouwt deze persoon immers je lichaam en je gezondheid toe.

Stel tijdens je (gratis) afspraak gerust je vragen. Tijdens afspraken bij artsen in de eerstelijnszorg zijn sommige patiënten zo zenuwachtig over de bloedafname-naald dat ze niet eens weten waarom er monsters worden genomen. Laat dit je niet overkomen. Vraag je chiropractor om de actie uit te leggen, als je hier behoefte aan hebt. Dit zal je angst verlichten, omdat je weet waarom iets gedaan wordt. Onwetendheid kan voor onzekerheid zorgen en dit kan resulteren in angst voor het onbekende. En angst kan je tegenhouden om de volgende stap te zetten.

Laat angst niet de overhand krijgen, ga langs bij een chiropractor en zet een stap richting goede gezondheid!

Wil je weten of Chiropractie jou kan helpen?

Neem dan nu contact op en laat je onderzoeken door Mark Ott